KUKKAIKKUNA.

21 lokakuuta 2018


Blogiyhteistyö: Huiskula

Vietin viime viikolla neljä päivää kesälomareissussa Amsterdamissa. Kotiinpalatessa sain kissani lisäksi vanhempieni kyydissä isän tekemän uuden kukkalaudan. Se on lähes tehty ohjeideni mukaan ja myös samanlainen kuin ikkunalla jo ennestään oleva.


Äitini kauhuksi kodin kasvit lisääntyvät hitaasti ja varmasti, halusin lisätilaa ikkunalle, sillä kodin ikkunat antavat itään tai pohjoiseen ja talvisin valoa on auttamattomasti liian vähän sisempänä asuntoa. Alahyllyllä ovat osa pelargoniaarteistani ja ylähyllylle tuli kokoelma kaktuksia, mehikasveja ja roikkuvia viherkasveja.


Helmivillakko | Senecio rowleyanus
Helmivillakko* on yksi lemppareistani, ne eivät vain kovinkaan pitkään selviä hoidossani. Olen vähentänyt kastelua huomattavasti tajuttuani niiden olevan mehikasveja, mutta siltikään ei ole onnistumisia tullut. Ehkä lisään kastelua hieman tämän uuden kanssa.


Hopeaköynnös | Scindapsus pictus


Ruukkuina on tutusti erilaisia punasaviruukkuja, vanhoja Arabian kukkaruukkuja ja liiallista harmoniaa rikkoo valkoinen Artekin Riihitie-ruukku.

Herttalyhty | Ceropegia woodii
Keittiössä ollut herttalyhty* oli kaikessa hiljaisuudessa kuollut. Uusi herttalyhty pääsi uudelle kukkahyllylle ja hauskasti sen lehdet ovat alapuolelta sävy sävyyn utuisten roosanväristen samenttiverhojen kanssa.


Kaktuksien joukossa on yksi pitkään etsimäni ihanuus - Cereus forbesii 'Spiralis'*. Hauskasti spiraalille kiertyvä kaktus taitaa olla ilman suomenkielistä nimeä.


*Kukat saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

  1. Oi, rakasta kaktuksia ja mehikasveja...ja pelakuita sun muita kukkia..:))

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja ihanan runsas kokonaisuus. Mä sain lahjaksi ison kaktuksen ja nyt mietin, että miten sitä pitäisi oikeaoppisesti hoitaa. Onko sulla hyviä vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mun vinkkini on, että paljon valoa ja vähän vettä. Olen itse ylikastelija ja kastelen nykyään kaktuksia ainoastaan kerran kuussa ja silloinkin annan vain tilkkasen vettä. Kesäisin/kasvukaudella lannoitan muitten kasvien saamalla lannoittella kaikki kaktuksetkin.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground