HUONEKASVIEN HENKIINJÄÄMISOPAS.

18 helmikuuta 2018


Olen kuluvana talvena saatellut useamman kasvin viimeiselle matkalle biojätteeseen. Sinne on päätynyt niin kirvahyökkäyksen kohteeksi joutuneita pelargoneja kuin muuten kuolleita huonekasveja. Sain Gummerukselta uutuskirjan, Veronica Peerlessin kirjoittaman Huonekasvien henkiinjäämisoppaan - Vinkkejä hortonomisesti heikkotaitoisille, jonka avulla ajattelin parantaa elossa olevien kasvieni oloja mahdollisuuksien mukaan.



Kirja alkaa hoidon perusteilla, jossa selvitetään kasvien hankintaa, ruukun ja paikan valintaa, kastelua, hoitoa ja lannoitusta, perehdytään mullanvaihtoon, tuholaisiin ja kasvitauteihin.



Loput kirjasta esittelee tutuimpia huonekasveja ja niiden henkiinjäämisvinkkejä. Kirja antaa kunkin kasvin kohdalla ensiapuohjeita esimerkiksi kellastuville lehdille tai variseville lehdille. Kunkin kasvin aukeamalla on myös esitelty vastaavien vaatimusten kasveja. Kirjasta löytyy myös vinkkejä parhaista kasveista työpöydälle, paahteeseen ja varjoon kuin myös kylpy- ja olohuoneeseen.

Aloitin lukemalla hoidon perusteet, jonka jälkeen merkitsin kirjasta kaikki kotoani löytyvät kasvit, kuten kuvista huomaa. Olen jo tutkaillut muun muassa kirjovehkan hoito-ohjeet tarkkaan läpi, olen saanut tapettua kaksi yksilöä, mutta vielä en anna periksi. Kirjovehkan pitäisi olla helppohoitoinen, mutta niin vaan molemmat ovat nuupahtaneet samalla tavalla. Kotoa löytyy nyt uusi täpläkirjovehka, jota aioin hoitaa pilkulleen kirjan ohjeiden mukaan. Enää tässä taloudessa ei heitellä kasveja kompostiin. {toivottavasti} :)

Sain kirjan Gummerukselta..


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground