SAMMALMÄTÄS.

27 marraskuuta 2010
Näin nämä söpöydet Kioton Inobunissa, jonne eksyin vähän vahingossa vain kuumuutta pakoon ja vilvoittelemaan. Ensimmäisestä Japanin matkasta asti minua on riivannut viehtymys sammaleeseen ja verivaahteroihin. Joten ei ihme, että nämä ihanuudet jäivät mieleen.

Söpöset sammalmätäspuput olivat aivan スーパーかわいい! Entäs sitten pienet hennot vaahteran taimet sammalmättäässä? Aivan hurmaavat hontelot. Valitettavasti näitä ei pystynyt tuomaan kotimaahan, pupujen hintakin oli aika suolainen, silloisella jenin kurssilla pikkukupillinen sammalta maksoi n. 17 euroa!Piti sitten askarrella itselle köyhän naisen versio ilman söpösiä pupukuppeja. Olen koko syksyn katsellut kirppisten munakuppeja sillä silmällä, vihdoin tärppäsi. Musta Arabian vanha munakuppi irtosi hintaan neljä euroa {ei ihan halpa sekään, mielestäni}, vähän multaa ja sammalta päälle. Vesisuihku silloin tällöin ja toivottavasti kestää pitkään ilonani!

4 kommenttia:

 1. miten ihanat noi puput :D

  sun oma sammalkuppi on myös varsin sievä <3

  *terveisin tyyppi mikä tuskailee japanin kirjojen kanssa, viikon kuluttua on se JLPT-koe ja tuntuu ettei osaa yhtään mitään...*

  VastaaPoista
 2. Kiits! :)

  Tsemppiä siihen kokeeseen, hyvin se menee. Sähän osaat vaikka kuinka paljon! Oon juuri ilmoittautunut kevään kurssille Virpin kiusaksi...

  VastaaPoista
 3. Sammal on kaunista. Olin yllättynyt miten hyvin keväällä lasipurkkiin laittamani sammaleet kestivät kesän yli. Talvi voi olla pahempi. Tsemppiä. Pitäisiköhän tehdä pupusia savikurssilla ;)

  VastaaPoista
 4. Olen suihkutellut mätästä, kai sille olisi parasta pysyä tasaisesti kosteana. Monissa paikoissa {netissä siis} on näkynyt sammalistutuksia kannellisissa lasipurkeissa, siellä kai on sopivan kosteaa muhia? :)

  Jos olisin savikurssilla niin johan syntyisi pupuja, oravia ja kissoja! :)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground