DIY: KISSAN RAAPIMISLAUTA.

14 helmikuuta 2016


Pitkään mielessä ollut tee-se-itse-projekti, Muruselle uusi raapimislauta, toteutui pitkällisen suunnitteluvaiheen jälkeen. Oma osani toteutuksesta oli vain valokuvata muutamat fotot. Isäni toimitti puuosat valmiiksi kiinniruuvattuina ja köyden kieputus hoitui osaavimmalla käsillä.Tarvikkeet: kaksi lautaa ruuvattuna kiinni, köyttä, muutama naula ja vasara sekä liimaa.


Köysi kastellaan, jotta kuivuessaan kiristyy tiukemmaksi. Köyden pää naulataan kiinni lautaan niin, että pää peittyy kun köyttä kierretään laudan ympärille.


Köysi tulee saada napakasti laudan ympärille. Vasaralla voi naputtaa köysikerroksia tiiviimmiksi kierroksien välillä. Köyden pää kiinnitetään naulalla ja lopuksi vielä liimalla.Kun liima on kuivunut, raapimislauta lattialle ja esitellään kissalle. :) Kelpasi. Ja hyvin kelpasikin, uuden raapimislaudan suosio on ollut suurta.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille blogiystäville!
toivottaa Oravanpesän väkiSeuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

8 kommenttia:

 1. Hieno raapimislauta (jotain tuollaista meilläkin tarvittaisiin) ja ihana Muru ♥.

  Mukavaa ystävänpäivää sinne myös!

  VastaaPoista
 2. Tuollaista lahjaa kissaystävä varmasti arvostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Murunen on kyllä aktiivisesti käyttänyt raapimislautaa, joten mieluinen on ollut!

   Poista
 3. Meillä on raapimisintoiluun edelleen käytössä räsymattorulla, eivätkä ole kyllästyneet siihen lainkaan. Olohuoneeseen on tulossa puu, jonka runkoon tulee räsymattoa ympärille, että saavat ruopia sitä ja oksille tulee joitakin tasanteita hyppelyä varten. Ajatus olisi, että puu olisi niin nätti, että sitä jaksaisi katsella monta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kivalta ja katseenkestävältä raapimispuulta. Valmiit hökötykset ovat suurimmalta osalta aivan kauheita, varsinkin ne tassukuvioista teddykarvaa olevat pömpelit.

   Poista
 4. Tyylikäs raapimislauta! Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää myös Oravanpesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on muotoilu ja käytännöllisyys samassa paketissa. Minä tykkään ulkomuodosta ja Murunun tykkää teroitella kynsiään hyvinkin ahkerasti.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground