KORUKÄTKÖ JA -AARTEET.

14 maaliskuuta 2018

Kävin muutama viikko sitten Turussa. Kampaajareissulla pistäydyin Turun Taidemuseossa ihastelemassa Rut Brykin Taikalaatikko-näyttelyä. Kävin sen katsomassa jo Emmassa, mutta ne työt ovat niin hurmaavia, että voisin mennä vielä uudestaankin ihailemaan niitä. 

Kauniista keramiikasta hullaantuneena shoppailin museokaupasta tuoreemman taiteilijan keramiikkatyön mukaani. Kyseessä on Heini Riitahuhdan työ, joka on mielestäni kuin tarkoitettu koruaarteille. Mallasinkin rasian heti kampauspöydälleni {eli liinavaatekaapin päälle, jossa majailee kolmiosainen peili}.


Samaisella Turun reissulla tein pienen kirppiskierroksen ja ainut mitä löysin oli Aarikan sormus. Ostin sen Manhattanin Kirppis-Centerin "myyjäosastolta" kympillä. Sormuksessa on Aarikan leima, mutta ei muuta. Se lienee ollut pinnoitettu jollain muulla materiaalilla, pinta on sen verran epätasainen. Olen sormuksesta innoissani, mutta vielä se ei ole päässyt tositoimiin, kun se ei mahdu kunnolla hanskojen sisälle, keväämmällä sitten.


Tein vuosia sitten itse koruja ja kaivoin yhden vanhan taannoin esille. Olen nimennyt tämän hempeän kaulakorun New Yorkiksi, sillä suurimman osan käytetyistä helmistä olen ostanut Nykistä. Koru jäi kissalautaselle, se on liian värikäs ja koristeellinen nykymakuuni. Herkulliset värit, mutta ovat vain liikaa minunlaiselle minimalistiselle pukeutujalle.


Lähempänä nykymakuani on lahjaksi saamani Swarowskin kaulakoru. Ohut ketju ja kaksi pientä kristallia riittävät minun blingblingiksi. Sopii hyvin mustavoittoisten vaatteiden koristajiksi.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Mulla on tuo sama Aarikan sormus. Löysin joskus vuosia sitten jostain kirpparin romulaatikosta. Siinäkin on vain Aarikan leima. Tuosta pallosta näki minulla, että on ollut alunperin semmonen Aarikalle tyypillinen messingin värinen, mutta "runko" hopean värinen kuitenkin. Kiillotin sen juuri eilen messingin puhdistusaineella, kun halusin ottaa sen käyttöön. Messingin väriä jäi enää tosi vähän jäljelle, mutta muuten siitä tuli oikein siistin ja hyvän näköinen. Tykkään tosi tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sormus on kyllä kaunis! Guuglaillessani tietoja sormuksesta löysin Bukowskis´n huutokaupasta vanhan ilmoituksen samanlaisesta pronssisesta sormuksesta. Omani on hyvin "hopeinen" olleesta pinnoitusta ei ole oikeastaan enää yhtään jäljellä ja se sopii munulle - hopeanväri on enemmän mun juttu kuin messinki, pronssi tai kulta.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground