MARIMO.

04 marraskuuta 2018


Instagram - mikä ihana ja vaarallinen paikka löytää kaikkea uutta ja hauskaa. Aikanaan, reilusti yli kolme vuotta sitten törmäsin ilmakasveihin. Aikani etsittyä niitä Suomesta löysin ensimmäisen Turusta ja sitten kolme seuraavaa piti tuoda Japanista asti. Nykyään niitä saa onneksi jo lähempääkin.

Uusin Instagramin kautta löydetty ihastus on Marimo. Vielä kun sen esittelyissä oli mainittu sen olevan japanilainen, olin myyty. Miten voisin vastustaa pieniä vihreitä palleroita?


Marimo-pallojen sanotaan usein olevan sammalta {moss ball}, vaan sitä ne eivät ole, vaan ovat leviä. Instgramissa moni taho sanoo niiden kuuluvan Algea-sukuun, kun taas Wikipedia kertoo palleroisten suomenkieliseksi nimeksi ahdinpallero ja sen olevan latinankieliseltä nimeltä Aegagropila linnaei.


Omat marimot löysin taannoisella Amsterdamin matkalla, kun asiakseni lähdin käymään vähän keskustan ulkopuolella olevassa Wildernis-kukkakaupassa. Olen tutustunut Wildernisiin Instagramissa ja kun kaupan feedissä vilahti leväpallerot, tiesin mitä haluan tuliaisiksi.

Marimot tyytyvät vähään. Niille riittää, että saavat uiskennella vedessä, joka aika ajoin vaihdetaan. Mitään lannotteita ei tarvita. Suorasta auringosta ne eivät tykkää, joten ne on syytä sijoittaa vähän sivummalle ikkunoista. 

Onko tässä uusi kasvihitti vai vain minun hassu kuriositeettihöpsähdykseni?Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Serkkuni, joka on akvaariotyyppi kertoi, että näitä myydään akvaarioon, kun hämmästelin näitä palleroita sen Japanin luonnosta kertoneen dokumentin jälkeen. Hirmuisen mielenkiintoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mullekin selvisi jälkeenpäin, että näitä tosiaan saa Suomessa akvaarioliikkeistä! En olisi tajunnut mitenkään etsiä sieltä. Hirmu kiehtovia palleroita, tulee mieleen Ghibli-leffojen nokipallot...

   Poista
 2. Apua, minäkin haluan omat pallerot! Pakko laittaa näistä paikalliseen puutarhamyymälään vinkkiä, jos vaikka suostuisivat hankkimaan näitä myyntiin. Superia, että vinkkasit. Täällä siis ainakin yksi marimo-fani. Jaa-a, pitäiskö jostain lemmikkitarvikekaupasta näitä kysellä myös? Ps. Heitinpä sinulle haasteen, käy kurkkaamassa ja osallistu, jos aihe nappaa: https://mielenlumoa.blogspot.com/2018/11/kuusi-kuvaa-kesasta-bonus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu haasteesta!

   Nämä pallot ovat supersuloisia! Mietin, että pitäisi vinkata Huone ett Rumin daameille näistä, saattaisivat innostua ilmakasvien ohella tälläisistä hauskuuksista. Kannattaa ehkä kokeilla ensihätään akvaarioiliikkeitä, niissä tosiaan on vesikasveja myynnissä ja Google-haulla tuli heti osuma.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground