CASA BRUTUS & I'M HOME.

08 tammikuuta 2020


Esittelin taannoin tilanneeni Japanin Amazonista kaksi kissateemaista sisustuslehteä. Sain pyynnön laittaa näytille lehdistä parhaita paloja, tässä siis muutama aukeama kummastakin lehdestä. Ensin esittelyssä Casa Brutus.Japanilainen tapa kirjoittaa sekä vasemmalta oikealle että ylhäältä alas {ja oikealta vasemmalle} antaa niin paljon enemmän mahdollisuuksia taittaa ja leikitellä tekstillä. Tässä teksti on kirjoitettu ylhäältä alas ja teksti alkaa oikealta sivulta. Lehtien kannetkin ovat nurinpäin länsimaiselle. Japanilaiset tykkäävät käyttää lehdissä hämmästyttävän paljon tosi pieniä kuvia, kuten tässä molemmilla sivuilla erikseen olevat pikkukuvat.


Tuo kaktuskiipeilypuu!


Mahtava DIY-idea, miten rakentaa pahvilaatikoista kiipeilyteline!


Sitten I'm home -lehden aukeamat.


Japanilainen arkkitehtuuri kiehtoo. Siellä ratkaisut ovat monitasoisia, taloja talojen sisällä, avointa tilaa, pieniä suljettuja huoneita, kapeita, mutta pitkiä rakennuksia... Ideoita ei ole säästelty. Tässä esitelty koti on osittain hulppean korkea tila, avarassa tilassa on toinen kerros, jossa on pienen talon näköinen huone, huoneesta on sillantyyppinen käytävä toiseen huoneeseen. Ehkä suomalaisittain hukkaneliöitä, mutta persoonallista ja kiinnostavaa.Ihana pieni puutarhakeidas, jonne on jemmattu o-furo eli kylpyamme. Voisiko Suomessa tälläisen toteuttaa paljulla, niin että palju on matala tai upotettu maahan? Aiheuttaako routa täällä ongelmia?Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

 1. Japanissa lehtivalikoima on ihan uskomaton. Aiheesta kun aiheesta löytyy monia lehtiä. Aikoinaan Japanissa asuessa mulla ja mun miehellä oli harrastuksena käydä kirjakaupoissa (halleissa), joissa vietimme tunteja. Aina löytyi jotain mielenkiintoista luettavaa.
  Tykkään myös japanilaisesta tavasta taittaa kirjoja ja lehtiä. Pieneenkin tilaan mahtuu valtavasti tietoa ja kuvia. Silti sivut eivät näytä sekavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Muistan hyvin ekan kerran, kun menin lehtiosastolle. Mitä kaikkea erikoislehtiä siellä oli, monta erilaista rautatie- ja junafaneneille, kissalehtiä jne. Harmi, että lehdet (ja kirjat) painavat aika tavalla eikä niitä ihan hirveästi voi raahata mukanaan.

   Japanissa tuntuu olevan ihan omanlainen greafinen osaaminen, mutta varmasti johtuu kirjainmerkkien monimuotoisista mahdollisuuksista. Välillä ihan pikkiriikkiset kuvat ärsyttävät, kun ei kunnolla näe mitä kuvassa on, mutta onhan kokonaisuudet aina kauniita.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground