APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 10. Geishan muistelmat.

05 elokuuta 2020Tällä hetkellä en millään halua lukea muita romaaneja kuin Japani-aiheisia. kotona olisi iso pino luettavaa, mutta en silti tartu niihin. Ilahduin suunnattomasti kun löysin Kierrätyskeskuksen ilmaisteltasta Arthur Goldenin Geishan muistelmat

Olen lukenut kirjan ensimmäisen kerran yli 10 vuotta sitten, juuri ennen ensimmäistä Japanin matkaa. Kirja oli matkalukemisena kun kävin ystävän luona Edinburghissa ja tiesin, että muutaman kuukauden päästä pääsen Japaniin. Muistaakseni olen lukenut kirjan sen jälkeenkin kertaalleen.

Kirja kertoo yhdeksän vuotiaan Chiyon tarinan kalastajaperheen tyttärestä kaikkien tavoittelemaksi geishaksi. Rakastan kirjan alkua, sen Japani-kuvausta, vaikka itse tarina siinä kohtaa onkin kovin surullinen. Kirjan edetessä tarina tempaa mukaansa, enkä voinut lopettaa lukemista, vaan hotkaisin kirjan parissa päivässä. Loppua kohti kirja mielestäni tylsistyy, mutta kestän sen alun viehättävyyden takia.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Kiitos esittelystä!
    Olen kuullut tästä kirjasta, mutta en ole lukenut sitä. Lista Japani-aiheisista kirjoista pitenee. Ihanaa! Tietää, mitä syysiltoina tekee.

    VastaaPoista
  2. Tää on ihana! Varsinkin 2/3 osaa alusta on hienoa kuvausta ja tunnelmaa. Kuinkahan todenmukaista oikeasti lienee, toisaalta onko väliä, kun tarina vie mukanaan.

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground