HABITARE 2022.

10 syyskuuta 2022

Blogiyhteistyö Messukeskus | Habitare-messut

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Signals

Kävin torstaina ystäväni kanssa Habitare-messuilla. Olipa kiva päästä parin vuoden tauon jälkeen näkemään mitä sisustus- ja muotoilurintamalla tapahtuu. Olemme ystäväni kanssa kiertäneet useammat messut yhdessä ja meillä on selkeä reititys. Kaikki käytävät pitää kävellä ja ärsyynnymme, kun vastaan tulee umpikujia tai epäloogisia osastojen sijoitteluja. Ensimmäisenä suunnistimme Signals-trendiosastolle.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Signals

Kokedama-sammalpalloistutukset näyttävät olevan trendikkäitä. Olen tehnyt niitä jo kolme vuotta sitten ja uudestaan kaksi vuotta sitten. Olen myös tehnyt ohjevideon kokedaman tekemisestä, se löytyy YouTubesta. Eli tässä asiassa olen suorastaan trendin etujoukoissa. :)

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Signals
Paljon näkyi myös ryijyjä. Tällaisia pieniä, että myös isoja. Jopa klassikkoi, Liekki-ryijy, oli päätynyt esille. Tekstiilisuunnittelijataustaisena tällainen ilahduttaa suuresti. Olemme ystäväni kanssa opiskelutovereita tekstiiliajoilta ja fiilistelimmekin hetken suunnitellen ryijyjen kutomista.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Signals

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Signals
Nämä lienee tuftattuja seinätekstiilejä.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Signals

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Signals

Oravanpesä Habitare-messut 2022
Kasveja, niin kuivakukkia, huonekasveja, puita ja perennoja kuin leikkokukkiakin oli käytetty runsaasti. Tässä oli hauskasti otettu kasvit osaksi osaston rakennetta.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Julius Rinne
Nuorten suunnittelijoiden Block-osastolta bongasin hauskat Hiragana-maljakot. Näiden tekijä Aalto yliopistossa opiskeleva Julius Rinne.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Udumbara Eri Shimatsuka
Vanha tuttu - Udumbara. Omistan useamman Udumbaran suomalaisesta savesta valmistetun ruukun ja  tuollainen pieni pallo saattaisi sopia myös kokoelmaan. Ruukkujen alla on japanilaisen Eri Shimatsukan kangas. Harmittaa, etten ottanut kameralla kuvaa osastosta niin, että Erin upeat kankaat olivat näkyneet kunnolla. Ne ovat hienoja, olen fani.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Tokyo Saikai
Tokyo Saikain osasto oli tyylikäs. Kauniita astioita, osaton rakenne toi mieleen japanilaiset talot ja osastolla oli pari upeaa japaninverivaahteraa. Voiko enempää olla minun tyylinen osasto?

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Annala
Väri-ilottelu Annalan osastolla. Taulujen taiteilija on Laura Annalan ja tuolien kangas on myös hänen suunnittelema.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Vilpola
Uusi tuttavuus - Vilpola. hauska kuosi ja esillepano, vaikka inhoankin sieniä yli kaiken.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Finarte
Finarten osastolta ei myöskään puuttunut väriä. Messuilla oli runsaasti tekstiilejä, vaikka suomalaiset jättiläiset, Marimekko, Finlayson, Familon ja Vallila, puuttuivatkin.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Avotakka hyönteishotelli
Avotakan osastolla oli valtava, miehenmittainen ja ylikin, hyönteishotelli. Osasto oli kiinnostava, vaikka vähän itseäni mietitytti miten kaikki erikoisuudet osastolla liittyivät sisustuslehteen.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Lapuan Kankurit
Lapuan Kankureiden osasto oli hillitty, mutta kaunis. Himoitsen Matti Pikkujämsän suunnittelemaa Kissanpäivät -kuosista filttiä ja keittiöpyyhkeitä.

Oravanpesä Habitare-messut 2022 Lapuan Kankurit

Tykkäsin messuista. Oli ihanaa, kun värit olivat palanneet kaamean harmaa-greige-beige-kauden jälkeen ja osastoilla oli todella paljon rohkeaa värin käyttöä. Pentik oli niitä harvoja, joka luotti maanläheisiin sävyihin ja koko osasto tuntui hukkuvan messuhalliin ja se tuli ohitettua nopeasti, oli niin tylsä verrattuna muihin.

Tykkäsin, kun esillä oli runsaasti tekstiilejä, erityisesti ryijyjä.

Kukkia ja kasveja oli osastoilla runsaasti. Turha varmaan sanoa, että tykkäsin siitäkin. Samoin kuin keramiikan käytöstä.

Messukeskuksen toisessa hallissa oli myös antiikkiliikkeiden osastoja. Ne olivat kiinnostavia, mutta arvatenkin kaikki myynnissä olevat olivat kalliita, hyvin kalliita. Myynnissä oli suomalaista lasia, astioita ja vähäisessä määrin muuta. Viimeinen osasto, jolla kävimme sai hellittämään kukkaron nyörejä (tai näppäilemään MobilePayta). Antiikkiosasto, jossa EI ollut suomalaista, vanhaa designia, vaan hauskoja ja erikoisia vanhoja tavaroita. Ostin vanhan sinkkisen ölykannun, jota ajattelin käyttää mökillä maljakkona.

* Habitare-messulippu saatu.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

  1. Houkuttelevat poiminnat! En ole koskaan käynyt Habitaressa (en oikein välitä messuista, eli varmaan siksi jäänyt menemättä), mutta nämä kuvat nähtyäni tuli sellainen olo, että ehkä joskus pitää mennä testaamaan sisustusmessut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Habitare-messujen parhaat palat ovat Signals-trendiosasto, uusien suunnittelijoiden esittelyt ja muutamien yritysten uutuuksien esittelyt. Ja tietty Antiikki-alue. Onhan siellä kyllä niitä tylsiä kalustehallien osastojakin... Kyllä Habitare ainakin kerran kannattaa käydä kokeilemassa.

      Poista
  2. Olen lukenut innolla kaikki Habitare päivitykset, valitettavasti en päässyt käymään. Kiitos tästä kuvauksesta, innostuneena luin.

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia ja kuvakulmia Habitaresta!
    On hauska nähdä messut toisen silmin ja olitkin bongannut monta sellaista esillepanoa, joita en itse ollut huomannut ollenkaan.
    Minusta juuri Pentikin osasto oli aivan ihana. :) Onneksi meitä messuilijoita on moneen junaan ja tuntui, että monenlaista oli tälläkin kertaa tarjolla. Jokainen varmasti bongasi juuri itseä kiehtovia asioita.
    Suomalainen keramiikka ja käsityöt olivat hienosti esillä ja niitä minäkin ihailin paljon. Vaikka olenkin tuollainen beigen ystävä, tykkään katsella myös väri-iloittelua ja upeaa värien käyttöä. Siksi minäkin olen Eri Shimatsukan fani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Ymmärrän oikein hyvin, että Pentikin osasto on ihastuttanut sinua! :) Itse olen tosiaan jo kyllästynyt värittömyyteen ja innostuin osastoista, jossa oli sitä kauan kaivattua väriä. Erityisesti on kiva, kun käsityöt ja käsityöläiset ovat esillä ja saavat arvostusta.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground