FREESIAT x PIKKUMALJAKOT.

12 helmikuuta 2023

Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

Freesia Riihimäen Lasi Erkki Tapio Siiroinen Sesi Nuutajärven Lasi Kaj Franck Hyrrä Pompadour Nanny Still ittala x Issey Miyake maljakko Kumela annoskarahvi
Vanhat (ja uudetkin) suomalaiset designmaljakot ovat heikko kohtani. Maljakoita on kotiin kertynyt jo ihan kiva kokoelma. Joskus pääsin laskuissa viiteenkymmeneen, sen jälkeen on kokoelmaan liittynyt joitakin uusia yksilöitä.

Freesia Riihimäen Lasi Erkki Tapio Siiroinen Sesi maljakko

Uusin maljakko on Erkki Tapio Siiroisen Riihmimäen Lasille suunnittelema Sesi. Sen löysin Myllypuron itsepalvelukirppikseltä kahdella eurolla. Halusin uuden maljakon käyttöön heti. Yhdistin siihen ja neljään muuhun pienehköön maljakkoon pirtsakan värisiä freesioita*. Yhdestä kimpusta saa ihan eri näköisen, kun oksat jakaa useampaan maljakkoon ja kokoaa ne asetelmaksi. Laitoin maljakot ison metallilautasen päälle, joka kokoaa maljakot kokonaisuudeksi.

freesia Nuutajärven Lasi Kaj Franck Hyrrä maljakko
Valitsin kukka-asetelmaan tummasävyisiä maljakoita, jotta pinkit freesiat pääsisivät esille ja loistamaan maljakoiden jäädessä taustalle. Kaj Franckin Hyrrä-maljakkoon mahtuu hädin tuskin vain yksi kukkavarsi, niin kapea se on. Olenkin käyttänyt sitä enemmän lämpökynttilöille kuin kukille. Tässä asetelmassa ei haittaa, vaikka maljakossa olisikin vain yksi kukka.

freesia Nuutajärvi Karhula Kaj Franck annoskarahvi
Pieni annoskarahvi näyttää erityisen paljon Kaj Franckin suunnittelemalta maljakolta, eikä ihme - suunnittelija on sama. Annoskarahvin tiimalasinen muoto toimii kukkien kanssa erityisen hyvin, ne asettavat maljakkoon kauniisti. 

freesia Riihimäen Lasi Nanny Still Pompadour maljakko kynttilänjalka
Naissuunnittelijoita edustaa Riihimäen Lasille Nanny Stillin suunnittelema Pompidour 1954 -maljakko. Määrällisesti eniten minulla taitaa olla Nanny Stillin ja Tamara Aladinin maljakoita, vaikka tässä yhdistelmässä niitä onkin vain yksi. Pompadour on kuin koru ja sen kruunaa freesian kaunis muoto.

freesia Riihimäen Lasi Nanny Still Pompadour maljakko kynttilänjalka
Freesian ihanan koukeroinen, nupullinen kukkavarsi. Todella kuvauksellinen.

freesia Iittala X Issey Miyake maljakko

Viimeisenä maljakkona uutta tuotantoa oleva Iittala x Issey Miyake maljakko harmaana. Tyylikkään minimalistinen maljakko antaa kukalle pääosan. 

Näitä pieniä maljakoita tulee harvemmin käytettyä. Tämä oli itsellekin hyvä muistutus, että jakamalla  kukkakimpun osiin, saa hauskan asetelman, joka muuttuu aina uuden näköiseksi kukkien ja maljakoiden komboa vaihtamalla. Tummat maljakot ja pinkit freesiat ovat ihana yhdistelmä, joka sopii hyvin lähestyvään ystävänpäiväänkin.


*Kukat saatu Huiskulalta.
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground