MAGNOLIAIKEBANA.

19 maaliskuuta 2023

Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

magnolian oksa ikebana
Kävin joitakin viikkoa sitten Työväenopiston Tutustuminen ikebanaan -kurssi-illassa. Silloin teimme sensein johdolla Sogetsu-koulukunnan oppien mukaisen ensimmäisen perusasetelman ja asetelman vapaalla tyylillä. Tuo ilta herätti kipinän ikebanan oppimiseen ja herätti ihmetyksen, miksi en ole aiemmin kokeillut ikebanaa, yhdistäähän se kaksi rakkauttani – kasvit ja Japanin. Harmikseni heti perään ei alkanut yhtään alkeiskurssia, mutta päätin kokeilla kukka-asetelmien tekemistä itsekseni.

magnolian oksa ikebana

Minulla oli ennestään sopiva laakea vati, samanlainen kuin ne, joihin teimme asetelmia kurssi-illassa. Olen myös keräillyt kirppiksiltä kenzaneita, tutummin kukkasiilejä, joten tarvittavat tykötarpeet oli helposti kasassa. Tarvittiin vain kasveja, joita asetella.

magnolian oksa ikebana


magnolian oksa ikebana

magnolian oksa ikebana
Alkuperäinen suunnitelmani oli toistaa ensimmäinen perusasetelma, mutta viehkeät magnolian* oksat veivät asetelman eri suuntaan kuin olin ajatellut. Lopulta käytin vain kolmea magnolian oksaa, enkä lisännyt muita kukkia. Oksia ei edes ole aseteltu Sogetsu-ikebanan säännöillä, vaan oman mieleni mukaan.

magnolian oksa ikebana

kukkasiili kenzan ikebana magnolian oksaVoi miten kauniita magnolian kukat ovatkaan, samaan aikaan sekä herkkiä että rotevia. Näissä kukissa on lisäksi aivan ihastuttava haalea vaaleanpunan sävy.


    *Kasvit saatu Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground