OKSILLA ORAVIA.

10 huhtikuuta 2009

Muutama viikko sitten satuin hakemaan töissä kahvia, kun työkaveri selasi lehtiä. Kuikuilin olan yli ja työkaveri kertoi kopsanneensa taikataikinan ohjeen ja aikoi tyttäriensä kanssa askarrella pääsiäiskoristeita. Pyysin saada vilkaista ohjetta ja innostuin. Muistan lapsuudessani väkertäneeni taika- tai suolataikinasta jotain juttuja. Samaa kamaa kai, mutta vain eri nimellä. Niinpä sitten kopsasin minäkin ohjeen itselleni, askarrellakseni itse jotain kivaa pääsiäiseksi.

Taikataikinan idea on yksinkertainen, kotoa löytyvistä perusleivonta tarpeista syntyy taikina, jota voi muotoilla ja sitten koti uunissa paistaa kovaksi. Valmiit työt voi sitten halutessaan maalata. Taikina itsessään on luonnonvalkoista.

{Ohje kopioitu kopiosta, joka on jostain lehdestä. Veikkaisin Kotivinkkiä}

Ohjeessa on tehty suloisia pupuja ja minäkin jo näin lauman söpöjä kaneja rairuohon seassa! Rairuoho tai kaura tosin jäi aivan liian harvaksi ja heitin sen biojätteseen alkuviikosta. Onneksi ennakoin tilanteen ja jostain mielen mutkista tuli idea käyttää piparkakkumuottejani ja tehdä oravakoristeita.


Kotonani ollut suola riitti puolikkaaseen taikinaa, mutta siitäkin satsista tuli kaksi kapean uunin pellillistä paistettavaa.


Ajatus oli ripustaa oravat oksille, käyvät sitten niin pääsiäisenä kuin joulunakin, joten tein ennen paistamista reiät grillitikulla. Ripustusnauhaksi laitoin ohutta mustavalkoista puuvillanyöriä.

{Kasa paistettuja oravia}


29.3. fiilistelin jo pääsiäistä tuomalla kotiin pajunkissoja ja ripustelin pienimpiä oravia oksille. Kaikissa oravissa on tekovika - ne ovat takapainoisia. En tajunnut oravien häntien olevan niin massiivisia, että reiän paikka olisi pitänyt olla eri kohdassa kuin nyt. Nooh.

Ajattelin myös maalata koristeet, mielessä väikkyi kuva mustista oravista. Harmillisesti akryylivärini ovat ullakolla ja sinne pääsee kaksi kertaa viikossa {murtovarkaiden takia ovessa on muuten lukko ja oven avauttaminen huoltomiehellä maksaa}. Kun vihdoin pääsin hakemaan värit, oli jo laiskuus iskenyt ja koristeet roikkuneet tarpeeksi pitkään oksilla, että ne näyttivät jo hyviltä noinkin.


Tänään samat oksat näyttävältä tältä ja minä hieman niiskutan siitepölyallergisena, mutta kauneus ennen käytännöllisyyttä! :)


Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground