LEIMAILUA JAPANILAISEEN TAPAAN.

18 lokakuuta 2009

Kuten sanottua japanilaiset ovat "vähän" leimailukansaa. Liittyy varmasti jotenkin kirjoitusjärjestelmään eli kolmiin erilaisiin merkkeihin. Ne on helpompi leimata kuin kirjoittaa. Kaupoissa näkyi telineitä, joissa on satoja pieniä, n. 0,5-1 cmm halkaisijalla olevia leimasimia. Luulen niiden olevan signeerauksia varten. Askartelutarpeitakin löytyy vaikka millä mitalla, puhumattakaan valmiista leimoista.

Japanissa leimailua on vaikeaa välttää missään. Olin ostanut matkaa varten Japan Rail Passiin oikeuttavan voucherin jo Suomesta {se pitää ostaa Japanin ulkopuolelta} ja mennessäni vaihtamaan sitä junailuun oikeuttavaan passiin sain ensi tuntuman leimailujärjestelmään. Passiin lykättiin kolme erikokoista päivämäärä leimaa {näistä kaksi suurinta näkyy kuvassa, Japanissa eletään vuotta 21}. Lisäksi myöntäjä napautti omansa. Vasemmalla näkyvät eriväriset suorakaiteenmalliset leimat sain joka kerta kun varasin itselleni {ilmaisen}istumapaikan junasta.


Jokaisella nähtävyydellä on oma leimansa. Alla on Nagoyan linnan leima. Itseasiassa yksi kolmesta. Japanilaisilla on kirjoja, joihin leimoja voi kerätä!


Tässä alla Nagoyan linnan toinen leima ja oikealla puolella näkyy pääsylippu, joka on leimattu sisäänkäynnin yhteydessä. Kolmatta leimaa en jaksanut etsiä tukahduttavassa kuumuudessa ja ihan siksikin, että leimat ovat aika suurikokoisia, alla oleva on 8 x 8 cm ja siten täyttivät liian nopeasti pienen muistikirjani sivut. Ensi kerralla oma kirja leimoilla ja toinen muistiinpanoille! :)


Tämä on taas Nikkon Japan Rail -aseman leima. Kyllä, Japanissa on Japan Rail -rautatiet ja paljon yksityisiä rautateitä ja kyllä, niillä on omat leimat. Olen pidellyt käsissäni JRn julkaisemaa kirjaa, jossa on kaikki JR-rautatiet ja tilaa leimoille. Vihkoseen voi kirjata kaikki kulkemansa reitit!


Seuraavassa kuvassa olevat kaksi leimaa ovat Tokion Kiddyland-lelukaupasta. Kuusikerroksisen lelutavaratalon jokaisella kerroksella on oma leimansa. Ne voi kerätä yhteen paperiin ja sitten kai voi voittaa tai jotain. Näin ihmisiä keräämässä A4seen näitä kerrosleimoja. Pitihän sitä nyt sitten Hello Kitty -kerroksesta leima saada. :)


Viimeisenä on pieni, pyöreä kissaleima Nagoyan metroasemalta. Luulen sen mainostavan jotain Disneyn animaatiota?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground