KISSAKODIN KAUHISTUKSET.

03 joulukuuta 2009

Olen ollut vuodesta 1988 kissanomistaja, silloin vanhempani vihdoin taipuivat ostamaan meille kissan. Sen jälkeen ilonani on ollut kolme muutakin mirriä ennen tätä nykyistä. Olen yli kaksikymmentä vuotta seurannut kissamaailmaa. Paljon on tullut uutta, uusia rotuja, erilaisia ruokia, höpösöpöjä pantoja yms. krääsää, mutta se mikä on pysynyt nämä vuodet, ovat teddyneuloksiset kissojen kiipeily- ja raapimispuut.

En missään tapauksessa halua ostaa Kissalleni vaaleanpunaisella teddyllä vuorattua kiipeilypuuta tai minkään muunkaan värisellä. Kuitenkin Kissan pitäisi päästä teroittamaan kynsiään ja mielellään vähän kiipeilemäänkin. Olen jo pitkään ihmetellyt ettei kukaan suunnittelija tai mikään yritys ole tarttunut aiheeseen. Luulisi olevan muitakin, joita ei kiinnosta kotiin hankkia teddypesää kissalle, vaan jotain tyylikästä, mutta toimivaa.

Muutama vuosi sitten Ikea sentään lanseerasi jotain vähän uudemman henkisiä tuotteita kissoille ja koirille. Olin jo vuosia ihmetellyt ääneen, että miksi Ikea ei tee mitään lemmikeille. En siltikään ole ihan täysin vakuuttunut Ikean kissoille tarjoamista tuotteista, vaikka olenkin Kissalle ostanut Ikean rottinkisen raapimis-kiipeily-nukkumis-pesän.


Tuo rottinkinen kissankaluste on tosin Kissani suosikki. Kissa nukkuu yleensä sen päällä yönsä, teroittaa päivittäin kyntensä siihen ja hepulien aikaan Kissa menee piiloon alla olevaan pesään. Tähän uuteen asuntoon muuton jälkeen, asettelin pesän alle pyöreän puuvillamaton ja sen jälkeen on uni maittanut pesässä. Ennen mattoa Kissa kävi ehkä kahdesti siellä sisällä. Mitä enemmän Kissa sitä käyttää, sitä rumemmalta se näyttää. Kovin montaa vuotta sitä ei kestä katsella.

Internettiä selatessa on tullut vastaan hienoja ratkaisuja kissoille, mutta ovat yleensä luokattoman kalliita, varsinkin toimituskulut ison meren takaa nostavat tuotteiden hintaa roimasti. Siispä toistaiseksi mennään olemassa olevilla.


Toinen Ikeasta tullut kissatuote on pinkki-oranssi putki. Se on niin ruma, että silmään sattuu, mutta viimeisen puoli vuotta se on ollut ihan paras piilo. Nyt viime viikkoina innostus siihen on hiipunut ja piilotankin putken hetkeksi. Ostohetkellä putki oli suosiossa, mutta vähitellen sen käyttö jäi. Laitoin sen hyvään säilöön ja se löytyi vasta muuton jäljiltä.

Kuvausassistentti ei voi käsittää, että kissatuotteita kuvataan ilman kissaa...

... ja uhrautuu esitelemään miten putki toimii...


3 kommenttia:

 1. Mie sain kaverilta kissoille tuommoisen putkilon, se vaan on jotain karvakangasta josta ei millään tunnu karvat irtoavan. Aluksi kissat oli innoissan, nykyään vähemmän. Pitäisi kai siis pistää muutamaksi kuukaudeksi piiloon...

  VastaaPoista
 2. Mulla oli sellainen rumahko kiipeily/raapimisteline. Kissat rakasti sitä, varsinkin Saimi, jolle sen alunalkujaan hankin. Vuosien myötä se alkoi haista pahalle ja näyttää entistä rumemmalle, joten vein sen vanhempieni luokse. Uusi raapimisteline on ollut työnallla jo vuoden päivät ja olen samaa mieltä, miksei kukaan tartu tähän oivaan markkinarakoon? Halutaan kauniimpia raapismispuita ja kiipeilytelineitä!

  VastaaPoista
 3. MeRzU: ainakin meillä auttoi putken piilottaminen hetkeksi. Tuo putki on onneksi jotain kahisevaa karvaa-ei-niin-imevää-kangasta. :)

  Heidi: Mä en käsitä" Luulisi sisustusbuumin olevan nyt sellaisessa pisteessä ja sisustavia kissanomistajiakin sen verran potentiaalisia ostajia löytyisi.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground