NANBU TETSU.

10 marraskuuta 2013


 
Olen menettänyt pienen palan näille japanilaisille valurautaisille {nanbu tetsu} kynttiläjaloille. Pienen kokoelmani kolme ensimmäistä olen tilannut Koti ja Keittö -lehden vinkistä niinkin kaukaa kuin Jyväskylästä, Sakura no Sato -nettikaupasta. Alunperin kynttiläalustat ovat kuitenkin Japanista.

Seuraava hankinta oli tuo pieni neliönmallinen, jossa on tuollainen hassu, kurvikas kynttilä. {näkyy parhaiten tokavikassa kuvassa} Sen tilasin ihanaakin ihanemmasta UGUiSU-nettikaupasta. Kynttilä on perinteinen japanilainen wa-rousoku-kynttilä. Suomeksi wa-rousokusta voi lukea Sakurakaupan sivulta.

Viimeisin ostos on tietenkin Japanista. Tein Tokiosta retken Kawagoeen, pikku-Edoksi kutsuttuun pikkukaupunkiin. Kawagoen nähtävyys on "warehouse"-tyyppiset talot {en tiedä mikä olisi oikea käännös}, joita on entisaikaan ollut Tokiossakin. Tokio on tuhoutunut useasti, mutta Kawagoessa pääsee näkemään millaisissa asumuksissa sitä on ennen asuttu. Yhdessä tälläisessä vanhassa talossa oli puoti, jossa oli myynnissä näitä valurautaisia kynttiläjalkoja. Piti ostaa itselle muistoksi.

Somat pikkukynttilät ovat 100 jenin kaupasta. Kynttilävaihtoehtoja oli useita, eri paloajoilla, mitä isompi kynttilä sitä kauemmin iloa riittää, mutta paketissa kynttilöitä oli vähemmän. Yritin valita mahdollisimman pitkän paloajan ja paljon kynttilöitä -version. Nämä pikkupätkät palavat 19 minuuttia. :)

Nyt kun taas pitkästä aikaa selasin Sakura no Saton sivuja, löytyi pari uutta jotka voisin huolia kokoelmaani.
.....................................

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'

4 kommenttia:

 1. Kauniita ja paloturvallisia!
  Mukavaa sunnuntaita sinulle...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilkkaan kissan kanssa mikään kynttilä ei ole kovin paloturvalllinen, mutta muuten kyllä. :)
   Kiits ja oikein mahtavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 2. Voi miten kauniita, ihana harrastus:) pitääpä varoa kurkkimasta noihin kauppoihin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsis! :) Joo, kannattaa olla klikkailematta noihin kauppoihin, jos vähääkään japanilainen muotokieli miellyttää!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground