BLOGIHAASTE.

29 maaliskuuta 2015Sain jo helmikuussa Kirppisrakkautta-blogin Eevalta haasteen, jonka vastaamiseen on mennyt "vähän" aikaa. Yli kuukauden pohdin ensimmäistä kohta "5 parasta kirppislöytöä". Pyörittelin pitkään olisivatko ne rakkaimpia esineitä, vain rahallisesti parhaita vai mitä. Nyt vihdoin ja viimein olen saanut jotenkin päätettyä parhaat ostokseni.

1. Parhaat kirppislöytöni top 5:

A Uusin eka eli Finelin sydän -kulho. Ei ole aivan priima, sekä sisällä että ulkona on kolhu. En voinut jättää kulhoa Kierrätyskeskukselle, en sitten millään. Olen haaveillut isosta kuviollisesta Finel emalikulhosta jo pitkään ja sen piti olla vastaukseni kohtaan 4. :) Sydän-kuvio on ollut pitkään ihastukseni, enkä voinut uskoa onneani kun kulho odotteli minua hyllyssä.


B  Grappo-viinilasit {+liköörilasit}. Näiden lasien tarinan olen kirjoittanut viime vuonna Baarikaappi lasikaappi -postaukseen.
C ja D Tamara Aladinin Tornado- ja Kielo-maljakot. Näidenkin tarinan olen kirjannut ylös blogini Lasiset löydöt -postaukseen.E Keittiötuolit. Ostin tuolit ollessani kesätöissä valokuvaamossa 90-luvun lopulla. Kuvaamoon tuli kiertävä kaupustelija myymään vanhaa tavaraa rekvisiitaksi ja myös minä kävin katsastamassa autonperän. Nappasin itselleni nämä kaksi etualalla pöydän molemmin puolin olevaa tuolia 20 markalla kappale. Siis noin seitsemällä ja puolella eurolla kaksi tuolia! Isäni hioi ja lakkasi tuolit ja yhdessä päällystimme ne. Kangas on itsekutomani.


2. Aikakausi, millä olisin halunnut elää:
Jaa-a, en ole koskaan ajatellut että olisin halunnut elää joskus jollain muulla vuosikymmenellä kuin 70-luvun puolesta välistä alkaen. :)


3. Lapsuuden haaveammatti:
Ainakin yhteen ystäväni-kirjaan on kirjattu: kipsantäti. Halusin palavasti olla Ärrän täti, joka kauhoo irtokarkkeja pussiin. Onneksi voin toteuttaa tätä haavetta nykyään ruokakauppojen karkkilaareilla.


4. Kokoelmistani puuttuva (second hand) -aarre:
Tähän piti vastaamani kuviollinen Finelin emalikulho, mutta se toive ehti jo toteutua. Toisaalta en pane pahakseni, jos niitä tulisi lisääkin vastaan. Toiveissa olisi kyllä myös Harri Koskisen taidelasia, Fujiwo Ishimoton keraaminen kukka, Riihimäen lasin värillisiä maljakoita... Onhan näitä.


5. Jos matkustelet, minne menet mieluiten:
Japaniin. Aina vaan Japaniin, käy myös muiden maiden kaupunkikohteet.

Kiitos Eeva! Oli kiva haaste, vaikka kestikin vastata. :)


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


6 kommenttia:

 1. Nuo ylähyllyjen purnukat <3 Aarteita muutenkin yllinkyllin.

  VastaaPoista
 2. Lapsuudenkodissani on aina ollut ja on edelleen tuo Tornado-maljakko. Jotenkin tulee sellainen lämmin olo, kun näkee lapsuuden aikaisia tavaroita.
  Minäkin menisin aina vain Japaniin... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vanhemmillakin on meripihkanvärinen, kokoa isompi Tornado, se on niin hieno.
   Ah, Japani <3 Pitäis kyllä pian päästä sinne uudelleen.

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja kivaa, että otit haasteen vastaan! Hauskaa, että sydänkulho osui kohdallesi - se on kyllä kaunis. Niin kuin muutkin aarteesi.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground