FINEL KEHRÄ -KATTILA.

24 syyskuuta 2015


Kirppislöytö alkukesältä. Oli Puu-Vallilan kirppikset, oli Arabianrannan katufestarit ja minä liikenteessä ystäväni kanssa. Kiertelimme kirppispöytiä siellä täällä ja eksyimme myös yhdelle kirppikselle. Ystäväni löysi halvalla Pehtoori-pannun, joka tosin paljastui käyttökelvottomaksi muuhun kuin koristetarkoitukseen. Minä löysin emalikokoelmani ensimmäisen kattilan. Priimakuntoinen Finelin Kehrä -kattila irtosi muistaakseni noin kolmellakympillä, mikä oli juuri ja juuri kipurajallani.

Ihana kuvio on Raija Uosikkisen piirtämä ja punaisena mätsää aiemmin löytyneeseen pikkukulhoon kuin muutenkin oravanpesään. Punaistahan tästä asunnosta ei puutu. :) Kattila on ollut käytössä, olen siinä pastoja keitellyt. Täytyy kyllä todeta, että aika helposti makaronit jäävät kattilan pohjaan kiinni. Aika ärsyttävää, mutta toisaalta kattila on niin herkku, että se saa vähän tuollaisia anteeksi.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Tulee niin kodikas olo noista emaliastioista.
  Onneksi mä en oo ainut joka saa pastat palamaan pohjaan tai tarttumaan kattilaan. Olin taannoin siskoni lapsia hoitamassa ja keitin spagettia emalikattilassa, sellaisessa uustuotannon vihanneskattilassa. Ja yhtäkkiä käry valtasi huushollin, kyllä sisko ihmetteli miten spagetit voi polttaa pohjaan. No, siitä kattilasta tuli siskolle kukkaruukku ulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emaliastiat ovat niin nostalgisia! Mä en tajua miten voin joka kerta pastaa keitellessä saada ne tarttumaan tiukasti sinne pohjaan, eivät pala karrelle mutta kyllä saa tiskatessa jynssätä...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground