ARKKITEHTIVALAISIN.

26 maaliskuuta 2016


Olen tähän asuntoon muutosta asti etsiskellyt ja toivonut kirppareilta vastaan tulevaksi vanhaa koululais-/arkkitehtivalaisinta, mielellään punaisena. Ensin haeskelin sitä keittiöön, mutta kun ei heti löytynyt ja keittiössä työskentelyn hämäryys ärsytti tilasin Jieldén Signal -seinävalaisimet.

Sitten syksymmällä keksin, että tuollaiseen arkkitehtivalaisimeenhan voisi laittaa kasvivalon. Kiinnittää valasin kukkalautaan ja asuntooni sopiva valaisu sisällä talvehtiville pelakuille olisi siinä. Valaisinta ei vain heti löytynytkään, katselin Tori.fi ja Huuto.nettiä, mutta niissä hinnat olivat turhan kovia ja postitus vielä päälle. Vihdoin ja viimein löysin Kierrätyskeskukselta ihanan viininpunaisen yksilön. Se oli kalliimpi kuin alunperin olin ajatellut valaisimesta maksaa. Luulin, että näitä saisi muutamalla eurolla, vaan ei. Pulitin tästä 15 euroa.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Hieno kasvilamppu. Nuo valaisimet tuntuvat olevan aika haluttua tavaraa nykyään. Meillä oli ennen olohuoneesa sellainen itse duunattu valaisin kuudesta tuollaisesta lampusta, aikoinaan lamput lötyivät ihan parilla eurolla, mutta eipä enää nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään siitä ettei se huuda olevansa kasvivalaisin ja sitä voi käyttää jossain muuallakin jos tulee tarve. Hinnoissaan ovat kyllä.

   Poista
 2. Ihana tuo valaisin. Minulla oli kouluaikoina kirjoituspöydän kulmalla tuollainen ja muistaakseni oli jopa punainen..:)

  VastaaPoista
 3. Onpas noilla lampuilla hintaa! Kun ne on niitä oman lapsuuden jokakodin lamppuja niin en oikein ole osannut niitä arvostaa. Ihan nostalgiasyistä jätin tämän talon tavaroista löytyneen keltaisen lampun työvaloksi ja toisen löysin kaatiskeikalta ihan ilmaiseksi autotallin työpisteeseen. Itse ihastelen noita Tatekan lamppuja (löysin yhden kirpparilta vitosella) jasuorastaan kuolaan tuommoisen Jielden perään... Kasvivalo on hyvä idea jonka taidan kopioida ensi kaamokseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Itsekin kuvittelin vielä vuosi sitten, että niitä saisi lähes ilmaiseksi kirppiksiltä vaan ei. Olen kyllä tyytyväinen tähän yksilöön, tuo viininpunainen väri on niin hieno, vaikka maksoikin kolminkertaisen summan mitä olin alunperin valmis sijoittamaan valaisimeen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground