KOTIVIIDAKKO.

11 maaliskuuta 2017


Hei, täältä viidakon keskeltä! Kasvit senkun lisääntyy, enkä vielä ole edes kantanut kesäpesän pelargoneja kellarin talvetustiloista sisälle. Kohta olisi sekin aika. Mustassa muovipurkissa tönöttää yksi uusimmista kasveista, nimetön raukka. Oli myynnissä viherkasvilajitelmassa. Osaako joku nimetä sen?


Kirjovehka Dieffenbachia seguine löytyi samasta viherkasvilajitelmasta kuin yllä ollut nimetön. Kirjovehkan tunnistin nimeltä, se on lapsuudesta tuttu kasvi, muistan sellaisen olleen lapsuudenkodissani. Vehka pääsi UDUMBARAn ruukkuun. Olen useasti aiemminkin hehkutellut näitä ruukkuja. Ovat kotimaisesta savesta Helsingin Kalliossa valmistetut. Parasta lähituotantoa.


Juoru sai oman postauksen tovi sitten, kun esittelin Arabian Suvi-ruukkua amppelissa. En saanut lähikuvaan vangittua juorun helmiäisväritystä.


Puutarhabloggaajien talvitapaamisessa visiteerasimme Viherpajassa, sieltä lähti mukaan viime vuosien blogihitti, kilpipiilean, elefantinkorva Pilea peperomioides, entisen kompostiin päätyneen tilalle. Tämän mukana tuli kolme vauva-pileaa. En tohtinut irroitella niitä ruukuttamisen yhteydessä, kun en tiennyt minne ne tungen. Ruukkupaikat ovat nyt vähän kortilla. 


Ostin Viherpajasta myös toisen blogihitin, mutta vasta sellaisen orastavan. Kalanruotokaktuksia on näkynyt vasta hard core -viherblogeissa. Se tunnetaan myös nimellä lehtikaktus Epiphyllum anguliger.


Duo-ruukun toinen puolikas huusi kaveria ja kaktushan se piti olla. Kävin Plantagenissa pistokasostoksilla ja ostin silloin uuden kaktuskaverin. Olen superhyvä ja tehokas kaktusten kuoliaaksi kastelija. Josko tämä sinnittelisi hetken.


Viimeisenä komea opuntia, jonka ostin ruukkuineen päivineen Viherpajasta. Oli niin hauskanmallinen terrakottaruukku etten voinut vastustaa. Viime keväänä ihastelin samanlaista kasvia HUONE ett RUM:ssa, mutta silloin jätin ostamatta. Siitä asti olen harmitellut, mutta onneksi sain nyt paikattua tilanteen.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

12 kommenttia:

 1. Tosi ihania ruukkuja ja viherkasveja! Kyllä harmittaa etten sinne Viherpajaan päässyt, mutta retkipaikkana se odottelee, keväällä aion sinne mennä tutkimusmatkalle!

  VastaaPoista
 2. Eikös tuo nimetön ole muorinkukka (peperomia)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se on! En tunnistanut, kun oli niin erilainen kaksi muuta pepromiaa. Kiitos tiedosta!

   Poista
 3. En kyllä tiedä nimeä tuolle nimettömälle, mutta kaunis on sekin!

  VastaaPoista
 4. Mahtava määrä sinulla on noita viherkasveja.

  VastaaPoista
 5. Kauniita viherkasveja ja ihanan paljon niitä sinulla! Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä on tosiaan aikamoinen viidakko. :) Suloista sunnuntain ajtkoa sinulle!

   Poista
 6. Ihana kotiviidakko! Mulla on kasvienhoito vähän retuperällä, varsinkin Turussa. Pitäisi vaihtaa multia, etsiä lisää ruukkuja, kivaa mutta jotenkin viikonloppuisin tuntuu aina aika loppuvan kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Munkin pitäisi vaihtaa multia, mutta on paljon hauskempaa istuttaa uusia.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground