ARTEKIN RIIHITIE-RUUKKU JA ANU PENTIKIN KIVI.

03 kesäkuuta 2017


Kun kevät-talvella näin ensi kertaa Instagramissa Aino Aallon jo vuonna 1937 suunnittelemia Riihitie-ruukkuja tiesin, että minun on pakko saada edes yksi omaksi. Kävi katsomassa ruukkuja livenä Artekin myymälässä ja poistuin jotain ihan muuta kainalossa. Poistuin paitsi hyvässä alennuksessa olleen heräteostokseni että alennuskupongin kanssa myymälästä. Silloin tiesin heti mihin alennuksen käyttäisin.



Kun kuukauden päästä menin ruukkuostoksille, ei juuri kyseistä mallia ollut enää yhtään. Ruukkuja valmistetaan kolmea eri kokoa ja pienimmästä kahta eri mallia. Värejä on valkoinen ja sininen. Odottelin kuukauden verran uuden satsin valmistumista. Ostin jo ennakkoon kasvin, pagodi-puun. Sitten kun toin ruukun kotiin, tajusin ettei puu mahtuisikaan ruukkuun. Tästä hieman masentuneena odottelen useamman viikon istutusinspiraatiota ja ennen kaikkea ideaa mitä ruukkuun istuttaisin.


Lopulta päädyin istuttamaan kolme saniaista, Phlebodium aureum 'Blue Star'. Niitä kun löytyi kotoa jo ennestään. Sain saniaisia runsaasti omakseni Piha & Puutarha -messujen Unelmien viljelylaatikko -haasteen istutuksesta. Ja hienostihan nuo tuohon ruukkuun käyvätkin. Ovat jotenkin sopivan retrohenkiset. Ripottelin pohjalle ruukkusoraa ja laitoin kerroksen sanomalehteä ennen multaa ja kasveja. Ruukussa ei ole reikää pohjassa, mutta mukana tulee huopatassuja.

Ekassa ja tokassa kuvassa näkyy myös toinen uusi hankinta - Anu Pentikin tekemä kivi. Ostin sen Taidehallin Kolme tilaa -näyttelystä. Pentikin upeat työt tekivät suuren vaikutusen, menin näyttelyyn suoraan Kiasman Ars 2017 -näyttelystä, vähän puolihuolimattomasti ja ehkä juuri siksi koin työt niin vahvasti. Olin täysin hurmioitunut kierrettyäni salit useampaan kertaan läpi. Näyttely on jo valitettavasti päättynyt. Kivi jäi pysyväksi muistoksi. Se hauskasti helisee, kun sitä vähän ravistelee.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

8 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground