HABITARE 2017.

17 syyskuuta 2017


Kävin Habitaressa heti keskiviikkona töiden jälkeen. Ennakkoon hehkuttelemani sekä Mujin johtajan Masaaki Kanain että Makoto Kagoshiman puheenvuorot jäivät minulta kuulematta. Koska työt. Työpäivän jälkeen en ollut muutenkaan innostunut kuvaamisesta ja kiertelykin jäi vähäiseksi.


Mitä jäi mieleen? Sametti ja ankeat värit. Siis beige, greige, harmaa, muta ja ruskea, sellaiset kunnon anti-värit. Ne eivät ole millään muotoa mun juttu ja jäin kaipaamaan värejä. En mitään kirkkaita perusvärejä tai neonvärejä, vaan vaikka okraa, terrakottaa, luumua ja viininpunaa. Siksi olenkin varmaan ainut blogimaailmassa, joka en hehkuta Annon uutta tulemista. Se oli nimittäin pettymys. Ei ole niitä värejä ei. Taidan muutenkin olla sisustuksineni vähän marginaalia, kun en konmarita ja vanno minimalismin nimiin ja sisusta epäväreillä. Kasvitrendiä sentään olen noudattanut. :)Muutamilla osastoilla oli kivaa kasvien käyttöä.
Marimekko toimii, astiat ovat kauniita ja kasvien käyttö plussaa, vaikka ei täälläkään väreillä riehuta.Nämä kauniita lasten astiat ovat nimeltää Nuppu ja niiden suunnittelija on Maija Puoskari ja valmistaja japanilainen Tokyo Sakai. Hinnaltaan kuulemma menevät Mujin hintoihin eli ovat hyvinkin kohtuulliset. Kunpa näitä saisi Suomestakin, olisi pakko ostaa - itselle. Ihanat nuo soikeat osat.


Eniten innostuin näistä Tero Kuitusen Mix and Match -ruukuista. Ihanan rouheat, mahtavat muodot ja miten loistava idea tehdä pidottavia ruukkuja, joista saa erilaisia esillepanoja.

Mujin myyntiosasto oli suosittu, hirveät jonot, mutta niin vaan minäkin jonotin ostosteni kanssa, vaikka niitä juttuja, joita olin ajatellut sieltä ostavani ei ollut lainkaan myynnissä. No, oli hyvä syy varata reissu Tukholmaan. Vaan, kunpa saataisiin Muji tänne pysyvästi.

Tykkäsin Antiikki-messujen osuudesta, kaikkea ihanaa, mutta ah, niin kallista. Saatoin silti lähteä sieltä ostoksen kanssa. ;) Jäi kuvaamatta yksi kaunis osasto, nimittäin HUONE ett RUMin. Keskityin ihastelemaan ilmakasveja ja kaikkea kaunista osastolla ja vaihtamaan kuulumisia, niin kuvaaminen jäi. Tältäkään osastolta en lähtenyt tyhjin käsin. Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

10 kommenttia:

 1. Täällä viittää toinen, joka ei vanno minimalistin nimeen...eikä missään nimessä beigen...luumu ja viininpunainen kyllä käy..:)

  VastaaPoista
 2. Mäkin tykkään sun tyylistä tosi paljon. Ihanan virkistävää, kun poikkeaa valtavirrasta ja on oikeesti löytänyt oman juttunsa. Helppo ois muuttaa sun huusholliin asumaan :-)

  VastaaPoista
 3. Ajattelin aivan samoin kuin Paperitähti: on virkistävää, kun poikkeat valtavirrasta (kiva että joku muukin poikkeaa). Täytyy sanoa, että Annon osastolta ei jäänyt mitään muistikuvaa ja Mujissa oli liikaa jonoa. Nuo lastenastiat olivat huippukauniit.

  VastaaPoista
 4. Täällä kans yks Annoon pettynyt! Innolla menin nettisivut tutkimaan uutuuksista mutta äkkiä sai pettyä koska kaikki oli niin tylsän näköstä! Kova kuhina siellä Annon osastolla kuitenkin oli ja paljon ihmisiä tuli kassit kädessä vastaan. Mujissa oli myös niin paljon jengiä etten jaksanu millään jonotella :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nyt muotia se värittömyys, niin kai se moniin vetoaa... Ihan vaan, kun muutkin. Ehkä?

   Poista
 5. Hieno kirjoitus, virkistävää! Hihittelen tässä, kun olen nyt putkeen lukenut Habitaresta kymmenisen blogipostausta, joissa hehkutetaan värien paluuta sisustukseen. Kaikki on suhteellista... :) Värikästä syksyä sinne ja kiitos mukavasta blogista, löysin tämän vasta hetki sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Njoo, ei muutama maalattu seinä vielä ole värien paluu. Tai ehkä se tosiaan on musta-valko sisustuksien jälkeen, beiget, ruskeat, greiget ja mudat ehkä näyttää rajunkin värikkäältä... :)
   Olet lämpimästi tervetullut blogini lukijaksi!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground