KIRPPISRETKIEN HELMET.

03 syyskuuta 2017


Kesän aikana on tullut käytyä muutamilla Pääkaupunkiseudun ulkopuolisella kirppiksellä poikaystävän kanssa. Olen tartuttanut pienimuotoisen kirppispureman myös häneen. :) Mukavilta löydöiltä ei ole voinut välttyä, kun on päässyt pois Helsinki-hintojen ääreltä. Kuvaan niitä mahtuu kaksi tosi mieleistä.

Nanny Stillin suunnittelema Apollo-lyhty löytyi Karjaalta Billnäsin ruukin vierestä, Ruukkikirppikseltä. Löysimme tiemme sinne Nopsa Travels'n ohjeilla.  Olin ihastellut Apolloa jo edesmenneen mummoni luona, hänellä oli lyhdystä punainen versio, mutta sillä toisenmallisella kuvulla oleva. Apolloja näkyy harvemmin kirppareilla ja ilolla bongasin se pöydästä. Aluksi vain ihastelin sitä, kunnea tajusin katsoa hintaa, vain 15 euroa. 

Etsin pitkään virhettä, säröä, puuttuvaa palaa tai muuta hinnan selittävää juttua. Ei löytynyt, joten kehräten kiikutin lyhdyn kassalle. Maksaessani selvisi, että lyhty oli tuotu reilu tuntia aikaisemmin pöydälle ja oli suuresti sattumaa, että osuin juuri oikeaan paikalle. Apollon tunnisti myös toinen asiakas, joka tuli kertomaan nimen, suunnittelijan ja normaalin kirppishinnan 80-100 euroa.


Pöydällä oleva punainen valaisin on ostos Hämeenlinnaan suuntautuneella retkellä. Hämeenlinnan kirppiksille opasti Parolan aseman Katja blogissaan. Hämeenlinnan Suurkipputori on nimensä mukaisesti suuri. Kaunis ja hyväkuntoinen Aris-valaisin odotti siellä minua. Olen pari vuotta harmitellut samantyyppisen keltaisen valaisimen ostamattomuutta. Se oli huonokuntoisempi, mutta myös huomattavasti edullisempi kuin tämä. Maksoin tästä 30 euroa. Lamppu on toimiva ja tykkään sen muotoilusta paljon.


Nyt on kyllä punaista, ehkä liiaksikin, mutta toisaalta onhan se lempivärini. :) Aris valaisee paljon tehokkaammin kuin edeltävä mummovalaisin, nyt näkee lukea sängyssä ihan toisella lailla.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Olet löytänyt tosi aarteita, onnittelut!

  VastaaPoista
 2. Vau! Apollo-lyhty on todellinen löytöjen löytö! Löysin tuollaisen valaisimen aikoinaan Vaasasta, siinä on tosi kaunis muotoilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Joo, noita Apolloja harvoin tulee kirppareilla vastaan ja vielä vähemmän kohtuuhintaan. Se on kyllä todella kaunis.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground