AURINKOPULLO.

08 huhtikuuta 2018


Käväisin Tukholman Nordiska Trädgårdar -messuilla ja samaan reissuun varasin päivän ihan vaan kaupunkihengailulle, koska Tukholman on vaan niin kiva. Käyn aina samat kaupat läpi, muun muassa Åhlensin Muji, Designtorget ja Different Things on pakko käydä -listalla. Viime syksyn reissulla kauppakierros sai mutkan Gamla Staniin, löysin sattumalta keskeltä vanhaa kaupunkia Stadsmission-kirpputorin. Kyseinen kirppis on keskittynyt erityisesti {turisteja ajatellen} design-esineisiin.


Viimeksi lähdin tyhjin käsin, vaikka pitkään mietin Uppsala Ekebyn keramiikka-astian kotiuttamista. Siinä oli jotain Makoto Kagoshima -henkistä. Vieläkin vähän harmittaa. Tällä kertaa en lähtenyt ilman ostoksia. Kiertelin putiikkia, jossa tavarat ovat ruotsalaiseen tyylikkääseen tapaan esillä ja kurkistelin kotimaisia, tuttujen esineiden hintoja.

Kiinnitin huomioni hyllyllä olleeseen Helena Tynellin suunnittelemaan klassikkoon, Aurinkopulloon. Niitä harvemmin näkee kirppiksillä ja vielä vähemmän kohtuuhinnoilla - ainakaan Helsingissä. Kurkkasin hintaa ja piti useamman kertaa miettiä valuuttakurssin pilkun siirto ja kyllä, hinta oli mielestäni hyvinkin edullinen 300 kruunua eli noin kolmekymppiä. Maljakko luonnollisesti lähti paluumatkalle kotimaahan mukaan. 

Jälkeenpäin olen miettinyt oliko Aurinkopullo sittenkään ihan älyttömän edullinen? Se on pienintä kokoa ja kirkas, eli halvin mahdollinen. Selasin vähän hintoja netistä ja olivat ne kalliimpia, mutta myös edelleen myynnissä. Kaunis pullo on joka tapauksessa ja hieno lisä kokoelmaani.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

  1. Mä olisin ottanut tuon Aurinkopullon kyllä tuolla hinnalla matkaani aivan varmasti! Tuntuu, että nuo pullot on aina ihan tosi hintavia. Mielestäni siis loistava löytö ja bongaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen harvemmin törmännyt Aurinkopulloihin ja silloinkin ne ovat mielestäni olleet tähtitieteellisissä hinnoissa, vaan kun vähän googlettelin jälkeenpäin, niin tälläinen pieni kirkas pullo ei vissiin ihan hirveästi enemmän maksa kuin mitä siitä maksoin?

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground