PIENEN KODIN JOULUKUUSI - 3 erilaista tyyliä.

16 joulukuuta 2018


Blogiyhteistyö: Huiskula

Ajatus joulukuusesta viehättää, vaan pienessä kodissani ei oikein ole paikkaa lattialla seisovalle kuuselle ja vielä kun lähden joulunviettoon muualle, ei varsinainen joulukuusi ole edes järkevä hankinta. Pieni pöytäkokoinen, ruukkukukan kokoinen, joulupuu sitä vastoin mahtuu hyvin. Koska aina on tilaa yhdelle kasville. :)

Ilahduin, kun löysin Huiskulan valikoimasta vähän erilaisen kuusen*. Vain 40 senttiä korkea pikkupuu on muotoiltu hauskan bonsaimaiseksi. Vähän vänkyrän rungon päässä on hauskanmallinen tupsu. Minusta erittäin moderni joulupuu.


Innostuin niin paljon, että päätin stailata puun kolmella eri tavalla, kun en osannut päättää minkä näköinen jouluni tänä vuonna olisi. Ensimmäisessä versiossa puu on paljaaltaan. Istutin sen tekemääni keramiikkaruukkuun ja asettelin juurelle palstaltani kerättyä sammalta.


Seuraksi puu sai kulhollisen tasetteja*. Kauniina kulhon olen ostanut Maltalta ja olen niin onnellinen, että ostin sen vaikka hinta vähän mietityttikin. Se on juuri täydellinen tämän kaltaisiin kukkaistuksiin. Poistin taseteista enimmät mullat, jotta sain ne mahtumaan aika matalaan astiaan, päällä laitoin tähänkin sammalta. Saa nähdä miten näiden kanssa käy. Välttelen hyasintteja niiden hajun takia, vaan en tajunnut, että nämäkin tuoksuvat ja ilmeisesti vielä erittäin voimakkaasti.Toiseen joulupuuversioon lisäsin vaneriset oravakoristeet. Ne toin tuliaisena Amsterdamista Dille & Kamille -kaupasta. Vähän kaihertaa etten ostanut niitä enempää. Oravateemaan sopii myös leipomani oravapiparit ja kauniissa lastukorissa olevat mandariinit. Ostin klementiinit niiden kauniin myyntipakkauksen vuoksi, hedelmissä oli lehdet paikoillaan ja tuo kori vain on niin viehättävä. Onneksi mandariinit ovat myös maistuvia!


Pipareiden leivonnasta kirjoitin edellisessä postauksessa.
Kolmas versio on jouluisen punainen. Jouluni on ehdottomasti punainen, tosin punainen on ympärivuotinen lempivärini. Ripustin kuuseen pieniä, punaisia lasipalloja. Ne ovat juuri sopivan pikkiriikkisiä pieneen puuhun.


Punainen palloteema jatkuu hauskasti Ilexiassa*. Ilexiat ovat nyt muutamana vuotena koristaneet jouluani ja siitä voisi tehdä perinteen. Pidän pyöreästä muodosta ja väristä jo tunnustin tykkääväni.Assistentti päivysti kuvauksia pitkään sohvan selkänojan päältä, mutta sitten sänky kutsui. Kertaalleen siirsin ruskean karvakasan pois kuvan taustalta. Sain aikamoisen paheksuvan katseen osakseni ja samantien Murunen oli takaisin sängyllä. :)

Ihanaa kolmatta adventtia!

*Kukat saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Kiva pikkukuusi! MIllaista elinennustetta tuolla on, osaatko sanoa? Mietin, josko hankin tänä vuonna huonekuusen, mutta tuo näyttää jotenkin tosi sympaattiselta! (ja siis mulla on kerran ollut huonekuusi, mikä kuoli tammi-helmikuussa)

    VastaaPoista
  2. Ei oikeastaan ole mitään hajua. Toivon, että kesään asti, jotta voin viedä sen mökille. Saattaa olla, että kupsahtaa aiemmin. Multaa oli ruukussa kovin vähän.

    Huonekuuset viihtyvät viileässä ja tykkäävät suihkuttelusta. Mulla on ollut kaksi huonekuusta nyt pari vuotta, toinen kärsi huomattavasti viime kesästä, mutta on kuitenkin edelleen hengissä. Ehkä viime tipassa aloitettu suihkuttelu auttoi?

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground