TADAIMA - kotona juuri nyt.

11 toukokuuta 2019


Kahden viikon lomani ja matkani rakastamaani, iki-ihanaa Japaniin on ohi ja olen palannut työarkeen. Tällä kertaa matkasta ja aikaerosta toipuminen on vienyt aikaa runsaasti. Reissussa ensimmäinen viikko meni pari tunnin yöunilla, aamuun asti torkkuen ja futonilla pyörien. Toisella viikolla aloin päästä kiinni Japanin ajasta ja sitten pitikin palata kotiin. Olen huomannut muutamana viime vuonna, että nukun hirveän huonosti muualla kuin kotona {ja mökillä} ja se kostautuu aina reissujen jälkeen. Olisin tarvinnut vielä lisäviikon lomaa ennen töihin paluuta. 

Olen suorittaja lomareissuilla. Haluan nähdä paljon ja janoan tutustua uusiin asioihin, herään aikaisin ja jatkan tutkimista pitkälle iltaan. Rannalla makoilu ei ole mun juttu! Olin tehnyt kevyen suunnitelman kohteista, joita oli kolmessa vuodessa kertynyt hurja määrä. Edellisenä iltana mietin minne aamulla ensimmäiseksi suuntaan ja siitä jatkoin seuraavaan lähimpään kohteeseen ja sitten seuraavaan. Tämä toimii loistavasti, sillä matkustan yksin, eikä kukaan vastusta suunnitelmiani, reittejäni tai kohteitani ikinä.


Ikinä ei myöskään tarvitse kuunnella nurinaa tylsistä puutarhoista tai ainaisista vaatekaupoista. Ruokapaikoista ei tule tappelua ja ennen kaikkea - kukaan ei saa nälkäkiukkuraivareita. Jos sopivaa ravintolaa ei juuri tule eteen, voi kuitata lounaan jäälattella ja hyvällä pullalla.

Japani oli ihana. Tietenkin. Paljon puutarhakohteita, vähän taidetta ja sopivasti shoppailua. Reittini vei Osakasta kissajuna Tama Denshalla Kishiin, josta jatkoin Kiotoon. Kioton jälkeen suuntasin Hakonen vuorille pariksi päiväksi ja viimeiseksi vietin viikon Tokiossa.

Yllätyksekseni ehdin nähdä kerrottujen kirsikoiden kukinnan, ne kukkivat tavallisia myöhemmin. Kukinta, jonka vuoksi ajoitin matkani huhti-toukokuun vaihteeseen oli sinisade eli wisteria. Eikä haitannut, että samaan aikaan oli kukassa myös atsaleat. Oli pakahduttavan kaunista.


Kaikki kuvat ovat edelleen muistikorteilla. Kuvamäärä huimaa jo valmiiksi, enkä aio pitää kiirettä niiden suhteen. Koska kesä ja puutarhahommat. Syksyllä ja talvella on sitten paremmin aikaa. Reissupostauksia on tulossa, sitten joskus.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

8 kommenttia:

 1. Sanoisino A-luokan matka...parasta juuri tuo, että saa mennä mihin itse haluaa, eikä kukaan valita, jos täytyy kävellä..:)

  VastaaPoista
 2. Oi, niin odotan niitä wisteriakuvia! Ja tietysti muitakin. Japani on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japani on <3! Vielä menee hetki ennen kuin wisteriakuvat ovat blogissa...

   Poista
 3. Oi, oi, ihanaa! Odotan innolla kaikkia kuvia. Matkasi kuulostaa täydelliseltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIva, niitä on tulossa, mutta kestää vielä jonkun aikaa. :)

   Poista
 4. Okairi!
  Oli ihana seurata instan kautta reissuasi. Odotan kovasti matkakuvia, mutta nyt on tosiaan tärkeämpää tekemistä... nyt on aika nauttia mahtavasta keväästä. Talvella on sitten aikaa muistella ja käsitellä kuvia.
  Ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin kuviin on ollut ihana palata jo nyt. :) Aikaisintaan syksyllä sitten reissukuvia.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground