FIN/JPN.

15 kesäkuuta 2019


Kun kutsussa yhdistyy kaksi lempiasiaani, kissa ja Japani, ei siitä voi kieltäytyä. Artekissa avautui torstaina FIN/JPN-ystävyyskokoelmaa esittelevä näyttely Suomen ja Japanin 100-vuotisten diplomaattisuhteiden kunniaksi. Näyttely on auki 31.8.2019 asti ja jatkossa on tarkoitus joka kesä olla myymälässä esillä joku teemanäyttely. Tänä kesänä se siis esittelee Suomen ja Japanin ainutlaatuista suhdetta käsityötaitoon, nykymuotoiluun ja klassikoihin.


Esillä on sekä japanilaisten että suomalaisten (+korealaisvahvistus) muotoilua. Koichi Futatsumatan suunnittelema Kiulu-penkki on saanut inspiraationsa molempien kulttuurien kylpemiskulttuureista. Penkki tulee myyntiin syyskuussa 2019. Suomalaiset klassikot, Aalto-tarjoiluvaunu, -penkki ja -jakkara ovat saaneet Jo Nagasakin käsittelyssä ColoRing-pintakäsittelyn. Aalto-jakkara on myös saanut samettisennäköisen, tummansinisen kylvyn BUAISOU-indigovärjärin toimesta. Näitä indigokylvyn saaneita jakkaroita on saatavilla ainoastaan Japanista ja jatkossa verkkokaupasta.

Kokoelmaan kuuluu Akira Minagawan, japanilaisen muotibrändi Minä Perhonen perustajan ja suunnittelijan kirja Pieces of Aalto, jossa suunnittelija käy dialogia Aino ja Alvar Aallon kanssa. Aino Aallon Kirsikankukka-kangas on otettu uudelleen tuotantoon, se painetaan Kiotossa käsin kimonokankaisiin erikoistuneessa kangaspainossa. Suomalais-korealainen suunnittelijaduo COMPANY on muotoillut kuusi suomalaisista juhlapyhien traditioista innoituksen saaneen SEcrets of Finland-pientuotteita. Ystävyysnäyttelyn arkkitehtuurin on suunnitellut Linda Bergroth.

Kokoelman tuotteiden lisäksi myynnissä on kuratoitu poiminta suomalaisia ja japanilaisia käsitöitä ja pientuotteita. Valikoiman on kuratoinut Common-liikkeestä tunnettu Kohsuke Nakamura ja Artekin Maki Kusakabe. Vahva suositus näyttelylle, jos muotoilu vähänkään kiinnostaa.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa super kiinnostavalta! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Oi, kiitos vinkistä!
  Tuonnehan on päästävä ehdottomasti.
  On mahtava, kun tämän merkkivuoden kunniaksi järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Ja muutenkin rakastamamme Japani on niin pinnalla.
  Heinolassa on meneillään ´Kokoontumisia valon äärellä`-näyttely ja sinne tekisi mieli myös mennä.

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä! :) Kyllä meitä nyt hellitään kaikilla tapahtumilla. Taitaa Ateneumissakin olla jotain aiheeseen liittyvää, en ole vielä malttanut lähteä pois puutarhasta ja keskustaan. Pitääkin tsekata tuo Heinolan näyttely, jos sinne kerkiäisi.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground