APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 1. Matkakissan muistelmat

18 heinäkuuta 2019


Olen silleen vanhanaikainen, että tykkään matkoille ottaa mukaan kirjoja luettavaksi, vaikka ne vähän vievät tilaa ja lisäävät painoa kapsäkkiin. Kirjojen kanssa ei ole riippuvainen akun kestosta, elektroniikat toimivuudesta eikä tule lisää parjattua ruutuaikaa. Yleensä pyrin ottamaan pokkareita matkalle mukaan, mutta välillä uutuuskirjan teema voi loksahtaa matkakohteeseen niin täydellisesti, että on pakko joustaa.

Japanilaisen Hiro Arikawan Matkakissan muistelmat -kirja oli juuri tälläinen. Vaeltelin Suomalaisessa kirjakaupassa ja mietin mitä haluaisin lukea Japanin matkalle, kun silmiini osui kaunis kirjan kansi. Kansi oli sukunäköinen yhdelle lempparikirjoistani, Takashi Hiraiden Kissavieras -kirjalle. Matkakissan muistelmat on koskettava kuvaus Nana-kissan ja miehen, Satorun yhteisestä matkasta Japanissa.

Aloitin kirjan lukemisen menomatkalla lentokoneessa, jouduin jos silloin salaa pyyhkimään roskaa silmästäni jottei vieressäni istunut ystävällinen ruotsalaisherra huomaisi mitään. Jatkoin kirjan lukemista unettomina öinä Kiotossa. Yhtenä yönä uni ei todellakaan tullut ja totesin, että en herkkiksenä pysty kuitenkaan surumielistä kirjaa lukemaan missään julkisella paikalle ja ahmin kirjan sinä yönä kiotolaisen ryokanin hämärässä valossa futonilla loikoillen.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground