APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 3. Wabi sabi - japanilaista viisautta täydellisen epätäydelliseen elämään.

07 elokuuta 2019


blogiyhteistyö: Basam Books

Beth Kemptonin Wabi sabi - Japanilaista viisautta täydellisen epätäydelliseen elämään* -kirjassa on toisenlainen lähestymistapa wabi sabiin kuin Eväsojan kirjassa. Siinä missä Eväsoja luo tunnelman, Kempton tarjoilee ohjeita onnellisuuteen. Hän valmentaa työkseen ihmisiä muutoksessa ja ammentaa työhönsä välineitä japanilaisesta ikiaikaisesta wabi sabista. Kirjassa hän vie lukijan matkalle, jossa nähdään kauneutta epätäydellisessä, arvostetaan yksinkertaisuutta ja keskitytään siihen mikä on tärkeää. Wabi sabin viisaus pyrkii hidastamiseen, yhteyteen luonnon kanssa ja itsensä armolliseen hyväksymiseen.
 
Kemptonin kirja alkaa lyhyellä katsauksella historiaan, jotta lukija ymmärtää wabi sabin syvyyden ja rikkauden. Kun wabi sabin alkuperästä on saatu jonkinlainen käsitys, Kempton käsittelee wabi sabin luonteenpiirteitä, joiden tarkoitus on antaa kielellisiä välineitä ajatella sitä ja puhua siitä. Samalla tarkastellaan miten muinainen viisaus sopii nykypäivän elämään. 
 
Toisessa luvussa Kempton kertoo tarinoita, innostavia vinkkejä ja neuvoja, joita voi soveltaa omassa elämässä. Teemoina on mm. yhteys luontoon, hyväksyminen ja irti päästäminen ja ihmissuhteiden vaaliminen. Kirjan lopusta löytyy vielä vinkkejä Japanin-matkalle ja kirjallisuusvinkkejä. 
 
*Kirja saatu: Basam Books
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground