YASURAGI - VISIITTI JAPANILAISEEN KYLPYLÄÄN.

10 elokuuta 2019


Rakastan japanilaisia onseneita eli kylpylöitä. Niiden tunnelmassa on jotain rauhoittavaa ja puhdistautuminen niissä tuntuu olevan enemmän kuin pelkkää peseytymistä. Muutama vuosi sitten minulle selvisi, että Tukholman lähellä on japanilainen kylpylä, Yasuragi. Tiesin, että sinne on jonain päivänä päästävä. Se päivä saapui nyt kun suuntasin sinne heti kesäloman ensimmäisinä päivinä.


Saavuimme Tukholmaan aamulaivalla ystäväni kanssa ja otimme Viking Linen terminaalista taksin Yasuragiin. Se kustansi noin 50 euroa. Rivi torii-portteja tervehti tulijaa, jonka jälkeen aukesi näkymä kylpylärakennukseen. Sisäänkäynnissä oli japanilaistyyppisiä istutuksia ja muutenkin rakennus huokui japanilaistyyliä ruotsalaistwistillä.


Sisällä rakennuksessa oli hämyisää, rakennuksen betonirakenteet tulivat kauniisti esiin ja ikkunoista näkyvä japanilaistyyppinen puutarha loi upean tunnelman. Japanilaisten tapaan jätimme kengät lokerikkoon ja vaihdoimme jalkoihin talon tarjoamat tohvelit. Niiden kanssa hiippailimme kylpylän vastaanottoon, josta saimme käyttöömme puuvillaisen kesäkimonon, yukatan, pyyhkeen ja uimapuvun. 

Jätimme omat vaatteemme pukuhuoneen kaappiin ja kietoiduimme muiden vieraiden tavoin yukataan käyntimme ajaksi. Yukata oli pakattu pieneen pussukkaan, johon saattoi sujauttaa esimerkiksi kirjan ja Yasuragista saadun vesipullon, jota pystyi täyttämään kylpylässä. Yukatan ja uimapuvun saa omaksi, kivaksi muistoksi käynnistä.

Meillä oli varattuna aamupäiväpaketti, johon olimme lisäksi ostaneet buffetlounaan, jolla aloitimme kylpyläpäivän. Tarjolla oli sekä perinteistä eurooppalaista aamupalaa, että japanilaista riiseineen, miso-keittoineen, kaloineen ja pikkelöityine vihanneksineen.


Aamiaisen jälkeen kävimme kuuntelemassa lyhyen ruotsinkielisen infon kylpylästä, jonka jälkeen levähdimme moottoroiduilla tuoleilla, jotka hiljaa heijasivat edes takaisin. Sen jälkeen oli vuoro shinrin-yokulle eli metsäkylvylle. Kokoonnuimme kylpylän puutarhassa ja aluksi hieman venyttelimme ja keskityimme olemaan läsnä. Kiersimme oppaan kanssa kylpylän japanilaistyyppisessä puutarhassa mm. kuunnellen linnunlaulua, katsellen veden solinaa, kosketellen sammalta ja japaninvaahteran lehtiä. 

Metsäkylvyn jälkeen meitä odotti erikseen varatut hoidot. Minulla oli varattuna 20 minuutin kasvohoito. Kasvohoito alkoi tervehdyksellä, jossa lämmin, suorastaan kuuma pyyhe aseteltiin jaloille. Ihan mahtavaa metsäkylvyn aikana hieman palelleille varpaille! Kasvohoito sisälsi puhdistuksen, pitkän hieronnan ja lopuksi kosteutuksen. Sain mukaani listan käytetyistä aineista, joita oli mahdollista ostaa kylpylästä. Hoidon jälkeen meille tarjoiltiin vihreää matcha-teetä.


Sen jälkeen olikin jo aika lähteä kylpemään. Erilaisia altaita oli sekä ulkona että sisällä. Oli poreita, kylmävesiallasta ja allas, jossa pystyi makoilemaan vedessä. Ulkoaltaat olivat eri lämpöisiä ja niistä oli hieno näköala mäen päältä alas merelle. Lisäksi löytyi erilaisia saunoja, kävin testaamassa suolasaunan. Kävimme välillä syömässä buffetlounaan, jonka jälkeen jatkoimme kylpemistä.

Oli ihana lillua lämpimässä vedessä, joskin olisin odottanut lämpimämpiäkin altaita kuten Japanissa on, sellaisia lähes polttavan kuumia. Mietimme myös ettei kylpylä ollut hyödyntänyt läheistä merta merivesialtaalla. Hieman muuten niin zen-henkistä kylpemistä häiritsi lukuisten lasten läsnäolo. Yasuragissa on toive hiljaisuudesta ja se ei ihan kaikkien perheen pienimpien kanssa onnistunut. Yasuragi ei ole perinteinen kylpylä, siellä ei ole vesiliukumäkiä yms. ja talvikaudella kylpylän ikäraja onkin 18-vuotta.

Haaveissa on jo uusi kylpyläkäynti, ehkä syksymmällä. Pientä lievitystä tuskaiseen Japani-ikävään.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Tuonne olen haaveillut pitkään meneväni ja ensi kuussa aion mennäkin.
  Kiitos tästä esittelystä, se vahvisti vain haaveita!

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen haaveillut tuonne menemisestä, kun ystäväni sitä suositteli. Loppusyksy voisi olla hyvä ajankohta vierailulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, voin vain kuvitella kuinka ihanaa olisi kellua lämpimässä ulkoaltaassa, kun ilman lämpötila on viileä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground