APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 11. Tokion tuhkaa.

16 elokuuta 2020


Samaisella Kierrätyskeskus-reissulla, kun löysin japanilaisen puupiirroksen, löysin kirjaosastolta tämän opuksen. Kiersin hyllyjä pitkään ja viimein tärppäsi, löysin jotain japanilaista luettavaa. Epäilin kirjan aluksi olevan dekkari, vaan ei. Kenzo Kitakatan Tokion tuhkaa on täysverinen mafiatarina tai siis japanilaisittain yakuza-tarina. Kitakata on Japanin arvostetuimpia ja tuotteliaimpia rikoskirjailijoita sekä lukuisasti palkittu. Kirja on ilmestynyt vuonna 2006.

Tokion tuhkaa -kirjaa pidetään hänen parhaana työnä. Itsehän en kirjasta varsinaisesti pitänyt. Väkivalta ei millään muotoa kiehdo ja minusta kirjassa oli sitä paljon ja tarpeettomasti. Tai kai se yakuzan elämään kuuluu ja sinällään paikallaan kirjassa, mutta liikaa minulle. Japanilaisen elämän ja ympäristön kuvaus jäi toivomaani ohuemmaksi. Minulla on hirveä kaipuu Japaniin ja janoan japanilaisia tarinoita, joten tämänkin kirja kuitenkin hieman auttoi siihen.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Uusimassa Gloria -lehdessä oli kirjavinkki ja sinä tulit heti mieleeni.
  Ehkä olet jo lukenutkin.
  https://www.adlibris.com/fi/kirja/uskollinen-naapuri-9789526934600

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut, mutta olen kyllä tietoinen kirjasta. En ole dekkarien, jännityksen tai kauhun ystävä, siksi olen tietoisesti jättänyt kirjan lukematta. Kiitos kuitenkin vinkistä! <3

   Poista
  2. Yritän vielä ylipuhua sinua minäkin... Uskollinen naapuri on enemmän ovela ja yllättävä kuin jännittävä tai kauhea.

   T: Kustantaja :-) :-)

   Poista
  3. Hmmm... Ehkä harkitsen kirjan lukemista vielä uudestaan. :)

   Poista
 2. Olisi varmasti hyvä yleistietouden vuoksi lukea myös jotain tuon kaltaista, mutta olen niin arkajalka, että taidan jättää väliin.
  Yleisesti ottaen on kyllä todella hurjaa, miten samaan maahan mahtuu ristiriitaisuuksia. Japanilaiset kun ovat niin yltiökohteliaita, ystävällisiä ja kilttejä ja sitten on tämä toinen puoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin ajatuksesi. Kirja kertoi hyvin vähän yakuza-maailmasta, mikä olisi ollut kiinnostavaa tai ylipäätään Japanista. Tuntui että kirja keskittyi vain raakuuksiin ja väkivaltaa oli ihan tarpeettomasti koko ajan. Ehkä se on yakuzan elämää, muttei kovinkaan kivaa luettavaa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground