TUFTAUS TUTUKSI.

16 syyskuuta 2020Kaupallinen yhteistyö: Kustannus-Mäkelä Oy

Olen muutaman vuoden kiinnostuksella seurannut somessa erikoista käsityötekniikkaa nimetä punch needle - suomeksi tuftaus. Muistan tutustuneeni tekniikkaan jo parikymmentä vuotta sitten tekstiilialan opintojen parissa, mutta silloin koneella tehty tuftaus jäi vain pintaraapaisuksi, lähinnä maininnan tasolle.

Nyt parin viime vuoden aikana tekniikkaa on näkynyt varsinkin Instagramissa runsaasti, käsin tehtynä puisella neulalla. Kiinnostuin heti ja otinkin tilin @bookhou seurantaan. Bookhoun takana on pariskunta Arounna Khounnoraj ja John Booth. Arounna on vastuussa tilin tekstiilitöistä ja hän on varsinainen velho tuftauksessa. Hän jakaa osaamista myös muilla ja on kirjoittanut selkeän opaskirjan tuftauksesta ja nyt se on myös suomennettu nimellä Tuftaus tutuksi*.

Kirja vie tuftauksen maailmaan selkeillä ohjeilla ja kuvilla. Tekniikan haltuun ottaminen on kirjan ohjeilla helppoa, tuftaus on hyvinkin helppoa. Kirjassa esimerkkitöinä olevat, Arounnan kauniit mallit ovat tulostettavissa itsellekin käyttöön.

Varoituksen sana - tuftaukseen jää helposti koukkuun!

* Kirja saatu: Kustannus-Mäkelä Oy

Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground