APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 17. Onsen of Japan - Japan's Best Hot Spings and Bathhouses.

05 joulukuuta 2020

Steve Widen ja Michelle Mackintoshin kirja Onsen of Japan esittelee nimensä mukaisesti lukuisia Japanin kuumia lähteitä ja kylpylöitä. Japanin tuliperäinen maaperä mahdollistaa kuumien lähteiden hyödyntämisen ja sitä onkin tehty jo vuosisatoja. Osalla kylpylöiden vesistä kerrotaan olevan parantavia vaikutuksia erilaisiin sairauksiin ja vaikka niin ei olisikaan, on kuumassa kylvyssä lilluminen itsessään ihanan rentouttavaa. Kokemusta voi verrata suomalaiseen saunaan.

Kirjassa esitellään kymmeniä kylpylöitä ja useita kylpyläkyliä. Esitellyistä paikoista on kuva ja lyhyt kertomus paikan tarjonnasta ja erikoisuuksista. Sivulla on myös symbolein merkitty faktalaatikko, josta voi nopeasti tsekata sellaiset asiat kuin onko paikassa ulkokylpyjä, onko kylpylässä omat osiot naisille vai miehille vai kylpevätkö kaikki yhdessä, löytyykö saunaa tai hierontapalvelua entä onko paikka tatuointiystävällinen.

Okei. Jos ollaan rehellisiä, niin tämä kirja ei kyllä MITENKÄÄN auta Japanin kaipuuseen. Ei sitten yhtään, pahentaa vain. Tämän luettuani olen ollut valtavan huolestunut, miten millään ehdin ikinä käydä edes osassa tämän kirjan esittelemissä onseneissa eli japanilaisissa kylpylöissä.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground