PIPARINPAISTAJAISET 2020.

09 joulukuuta 2020


Minulla on ollut monta vuotta perinne paistaa pipareita itsenäisyyspäivänä. Tänä vuonna paistamishommat vähät venähtivät kun itsenäisyyspäivänä ei ollut inspiraatiota ja vasta tiistaina selvisi mikä uunissani on vikana. Kolmen huoltomieskäynnin jälkeen kävi ilmi, että keskivastus toimii epävakaasti ja se pitää vaihtaa. Uuni toimii muuten hyvin, mutta kiertoilmatoiminnon käyttäminen viilentää uunin lämpötilan matalaksi.


Tänään sain inspiraation ja vihdoin ryhdyin piparihommiin. Olin tehnyt taikina jo valmiiksi - itseasiassa tämä oli jo toinen taikina, sillä söin ensimmäisen kokonaan. Hups. Ensimmäinen homma oli tehdä katselmus piparimuotteihini. Tänä vuonna ei ole tullut yhtään uutta, en ole matkustanut enkä muistanut katsella netin tarjontaakaan. Se ei haittaa, sillä muottejahan minulla riittää. Yllä on 65 erilaista kissamuottia. 
Tästä taas löytyy 22 erilaista oravamuottia. Näiden lisäksi minulla on kangaskassillinen sekalaisia piparimuotteja, joita olen ottanut talteen Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Älkää kysykö miksi. En tiedä. :) Kai se on yleinen keräilyvimma.Koska olin syönyt tästäkin taikinasta jo osan, niin valikoin vain muutamia lempimuottejani leivontaa varten. Ehdoton lempparini on 2016 Kichijojin Mujista ostamani setin pörheä persialais- tai eksoottinen lyhytkarvakissa. Kuin Murunen siis. <3 Valkkailin sen muotin kanssa samankokoisia käyttöön, jotta paistaminen olisi helppoa.Uuni toimi moitteettomasti, piparit tuli paistettua ja jopa maistettua. En ole mikään innokas piparin syöjä, se taikina vaan on niin paljon parempaa, mutta muutaman söin heti lämpimänä.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 
8 kommenttia:

 1. Johan on hienoja piparimuotteja. En edes osannut kuvitella, että kissamuotteja olisi noin paljon erilaisia. Minulla on vain kaksi kissamuottia.
  Joulupipareissa parasta on taikina. Lapsena käytiin mukamas salaa lusikalla kuopaisemassa äidin viileään laittamasta kulhosta taikinaa. Omat lapset ovat jatkaneet samaa perinnettä minun tekemäni taikinan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon näitä muotteja tosiaan löytyy, itsekin hämmästelen sitä ja varsinkin kun löytyy vielä uusia. Se taikina on vain niin hyvää, nykyään teen sitä enemmän juuri syötäväksi kuin paistettavaksi, vaikka pipareiden leipomisessa onkin ihan oma juttunsa.

   Poista
 2. Hei, laitappa kuva siitä kangaskassin sisällöstä. Ihania kissamuotteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, hyvä idea! Pitääkin kuvata ne muotit. :)

   Poista
 3. Mikä määrä erilaisia kissa- ja oravamuotteja. Minulla on kaksi tai kolme kissamuottia. Tuo piparitaikinan syönti näyttää olevan aika monen joulunalusherkkua. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pysty vastustamaan yhtään kissa- tai oravamuottia ja matkoilla aina pidän silmät auki uusien varalle. Piparitaikina on ihana joulunalusherkku.

   Poista
 4. Sulla on kyllä upea kokoelma ihania piparkakkumuotteja! Mä oon siitä "kummmallinen", että en tykkää pipareista, eli muottejakaan ei juurikaan löydy, paitsi ns. askartelukäyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on tämä keräilyinnostus, joka kuin varkain on alkanut kun olen löytänyt muutaman muotin ja sitten niitä onkin yhtäkkiä kertynyt. Nyt kun on tehtynä valmiita pipareita, niin ei ne enää maistu, taikina oli niin paljon parempaa, mutta pipareiden tekeminen on kiva jouluperinne.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground