HOPEA-AKAASIA Acacia dealbata.

20 helmikuuta 2022

Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

Oravanpesä mimosa hopea-akaasia Acacia dealbata
Pitkäaikainen unelmani kävi toteen - ruukkumimosa* eli hopea-akaasia, Acacia dealbata, saapui Oravanpesään. Viitisen vuotta sitten näin sellaisen ensi kertaa ja se on siitä asti kutkutellut mieltä. Vaikken olekaan varsinaisesti keltaisten kukkien ystävä, olen suuresti keltaisten, pörröisten palleroitten rakastaja. 

Oravanpesä mimosa hopea-akaasia Acacia dealbata
Oravanpesä mimosa hopea-akaasia Acacia dealbata
Jos kukat ovat suloiset, on sitä myös lehdet. Niistä tulee mieleen miniatyyrikokoiset kuusen neulaset. Todella sievät. Mimosan hyviin puoliin voi lisätä myös tuoksuvat kukat.

Oravanpesä mimosa hopea-akaasia Acacia dealbata

Hieman jännittää miten saan mimosan viihtymään. Selvitin, että se viihtyy valoisassa, mutta melko viileässä. Kasvi viihtyy hapahkossa kasvualustassa, sitä kastellaan kasvukaudella varovasti ja lannoitetaan muutamia kertoja. Liikalannoitusta ja -kastelua on hyvä välttää. Kesäksi hopea-akaasian voi viedä ulos aurinkoiselle paikalle ja talven se viettää mieluiten viileässä, 6–8 asteessa, mutta valoisassa paikassa.


*Kasvi saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Todella söpö tapaus! Toivotaan hänelle pitää ikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on! Ja todella toivon, että osaisin hoivata häntä mahdollisimman hyvin.

   Poista
 2. Ooh! Mimosat ovat niin kauniita.
  Espanjassa ja Japanissa niiden loistoa olen ihaillut sydän melkein haljeten.
  Mahtavaa, että niitä saa ruukussakin. Olen törmännyt kyllä leikkoihin, mutta en taida olla koskaan nähnyt mimosaa ruukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat! Olen myös nähnyt kerran Japanissa mimosapuun kukassa ja voi, kuinka upea se oli. <3 Olen vuosia sitten nähnyt kerran Viherpajassa ruukkumimosan ja siitä lähtien olen haaveillut sellaisesta. Eivät taida olla kovinkaan yleisiä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground