RUUSU JA FYR - suomalaista designlasia.

12 huhtikuuta 2023

neilikat Riihimäen Lasi Ruusu-maljakko design Nanny Still Välkky design Tamara Aladin Marimekko Fyr
Vietin tammikuussa kirppiksetöntä kuukautta. Helmikuussa sitten kirppishanat aukesivat kunnolla ja vaikka kuu oli lyhyt, se oli erityisen runsas löydöiltään. Alkukuuhun sattui Fidan Mylläkkäpäivät, jolloin kaikki oli kirppiksellä -50 %. Kiersimme poikaystävän kanssa kolme Fidaa ja Vuosaaresta mukaan lähti Riihimäen Lasin Ruusu-maljakko. 

neilikat Riihimäen Lasi Ruusu-maljakko design Nanny Still

Ruusu on Nanny Stillin suunnittelema ja sitä on valmistettu vuosina 1967–1976. Maljakkoa on tehty on kirkkaan lisäksi ainakin sinisenä, oliivinvihreänä ja meripihkanvärisenä. Ruusu-maljakko on selvästi sukua Reimari-maljakolle, vaikka suunnittelija onkin eri. Reimarin on suunnitellut Tamara Aladin. Se on mukavan jykevä ja korkea. Pakko kyllä myöntää ettei maljakko oli muotokieleltään ihan lempparein, mutta maljakkokeräilijä ei vain voinut vastustaa yhdeksän euron hintaista suomalaista designlasivaasia.

neilikat Riihimäen Lasi Ruusu-maljakko design Nanny Still Marimekko Fyr
Toinen kierrätysostos helmikuulta on Marimekon Fyr-kynttilälyhty, jonka tosin heti valjastin maljakkokäyttöön. Fyr löytyi Pasilan Kierrätyskeskuksesta ja se kustansi 18,90 euroa. Olen salaa haaveillut Marimekon uusista kynttilälyhdyisä ja maljakoista, mutta en ole raaskinut niitä ostaa. Fyr oli siten erityisen onnekas löytö, se on myös aivan priimakunnossa. Harkitsen vieväni sen mökille, kunhan mökkeilykausi kunnolla pyörähtää käyntiin.

neilikat Riihimäen Lasi Ruusu-maljakko design Nanny Still Välkky design Tamara Aladin Marimekko Fyr

Kuvan kolmas kirkas lasiasia on Riihimäen Lasin Välkky. Se on löytö viime syksyltä, jolloin kirjoittelin siitä enemmän. Välkyn muotokieli sopii mielestäni erityisen kivasti Fyrin kanssa. Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground