DEKO 1/09.

02 tammikuuta 2009


Nappasin ruokakauppareissulla mukaan uusimman Deko-lehden. Omistan kaikki tähän asti ilmestyneet numerot, olin pitkään tilaaja. Nyt viimeisimmät kaksi lehteä olen ostanut irtonumerona. Parhaillaan odotan sopivaa kylkiäistarjousta tilatakseni lehden uudestaan. Pidän lehden tyylistä, ideoista ja jutuista. Varsinkin kun Avotakan entinen toimittaja Susanna Vento aloitti Dekossa.

Deko-lehti on koko ilmestymisaikansa julistanut "Pienet kodit - suuret ideat" lehden selässä. Vuoden 2009 ensimmäisessä numerossa oli kannessa näyttävinpänä otsikkona "6 minikotia". Odotusarvot olivat suuret. Halusin joka tapauksessa lehden itselleni, joten en sitä liiemmin kaupassa selannut. Ajattelin näiden kuuden asunnon olevan todellakin pienikokoisia, max 25-30 neliötä. Asun itse oikeassa minikodissa, neliöitä on alle 20. On kiva nähdä miten muuta ratkaisevat niukkojen neliöiden haasteet.

Lehden minikodit olivatkin jotain ihan muuta. "Deko esittelee kuusi persoonallista minikotia, joista kaikki ovat kooltaan alle 70 neliötä." Just joo. No, yksi asunnoista oli kooltaan 21,5 neliötä. Se lasketaan minikodiksi, mutta varsinkaan 65 neliötä {yksi asukas} ei varsinaisesti ole mielestäni minikoti. Tai huvila rannalla. Kaksi asukasta 36 neliössä on vähän siinä ja siinä. Varsinkin, kun tiedän ystäväpariskunnan asuneen yli vuoden kahdestaan 17 neliön kämpässä.

Pyh. Lehti oli täten suuri pettymys. Odotin inspiraatiota sopeutua tilanahtauteen, ideoita tavaroiden säilytykseen ja asumiseen minineliöissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground