POKKARIN KANNET.

29 heinäkuuta 2009

Välillä jotain valmistunutta tekelettä. Tämän synty oli nopea. Maanantaina kesken työpäivän tuli idea, tarvitsen ehdottomasti pokkarin kannet! Piirtelin ajatukseni muistiin. Mietiskelin materiaalinkin valmiiksi, se olisi paksuhkoa huopaa, jota löytyisi kätköistäni. Olin ostanut sitä tehdäkseni neuloille vihkon. No, tulikin pokkarin kannet! :) Huopaa on riittämiin vielä useammallekin neulaviholle...


Huovan värin valinta jäi kotiin, löytyi punaista ja mustaa. Päädyin mustaan, ajatellen sen sietävän paremmin kulutusta. Tiedä sitten. Nopealla googletuksella löytyi koko vinkiksi Ordning & Redan sivuilta 13 x 19,5 cm. Nappasin pokkareistani paksuhkoimman, Lumen tajun, malliksi. Mittailin kirjan ja O&R:n mukaisesti, mutta ihan vähän {n. 0,5 cm} isomman palan saumavaroja ajatellen.

Huopa oli loistava materiaali valinta, se ei purkaudu, eikä tarvinnut miettiä vuoritusta tms. Merkkasin vain selän keskikohdan ja taitoin molemmilta puolilta taskut kirjankansia varten siten, että suljetun kirjan leveydeksi jäisi n. 13 cm. Kiinnitin nuppineulat ja mietin tovin langan väriä. Päädyin punaiseen, koska ajatus oli jo mielessä kansiin kiinnitettävästä kirjanmerkistä.


Isolla neulalla ja kirjontalangalla {kaikki 6 säiettä} kursin ja pistelin ympäri tikit. Keskelle merkkasin paikan kirjanmerkille, napsautin kirjan kanssa mallaten sopivan pituisen pätkän nauhaa ja ompelin sen kiinni. Toiseen päähän kiinnitin Osakan Tokyu Handsistä ostetun maneki neko -helmen. Helmen kaveri killuu toisessa sammalpuutarhassani.Kyllä nyt kelpaa lueskella kirjaa julkisella paikalla ja heti ei selviä mitä {roskaa} luen! :)

2 kommenttia:

  1. Ihana! Tahtoo ja tuollaisen :o)

    VastaaPoista
  2. Nyt sitten vaan askartelemaan! :) Huopaa en materiaaliksi suosita. Ei meinaan kestä käytössä, hankauksen kesto on huono ja siten nukkaantuu ja näyttää huonolta.

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground