KIRJAPINOSSA osa 8.

23 helmikuuta 2011

Eipä tämäkään ole kirja, vaan lehti 森ガールのお部屋図鑑 eli Mori Girl Interior Magazine. Erinäisten japanilaisten {tyttö}alakulttuurien joukosta Mori Girliys tuntuu omimmalta. Mori tarkoittaa suomeksi metsää. Mori Girl -blogi luonnehtii tyyliä näin:
The mori girls (森ガール) belong to a Japanese subculture. 'Mori' means forest in Japanese, and mori girls look like fairytale forest wanderers in their loose dresses, vintage prints and quaint accessories. Mori girls choose to live their lives on their own terms, stopping to appreciate the little things that others overlook amidst the hustle and bustle of daily life.

Lehdessä esitellään aitojen Mori Girlien koteja, annetaan A-Z ohjeet, mitkä asiat kuuluvat Mori Girlin kotiin, lehdessä on myös DIY-vinkkejä. Lehdessä on myös esitelty aukema suomalaisuutta ja toinen ruotsalaisuutta. Ruotsi-aukemalle on vain lipsahtanut kuva Helsingin tuomiokirkosta! Pohjoismaalaisuus taitaa olla myös kova juttu Mori Girlien keskuudessa. Ehkä se siksi tuntuukin tutulta ja omalta.
Oma {pukeutumis}tyylini ei ole oikeastaan lainkaan Mori Girlymainen, vaan jotain aivan muuta, mutta ihastelen silti tyylin vaatteita. Kun vähän jälkijunassa tajusin, että kyseisen tyylin edustama lehti on tehnyt myös sisustuslehden, oli se tilattava {Etsystä}. Eipä kotinikaan näytä Mori Girlymaiseltä, mutta japanilaisten tyylitaju tehdä lehti miellyttää. Kuvat ovat ihania, kuten myös kodit. Japanissa tuntuu aina olevan upea valo kuvata. Ainoastaan pienten kuvien runsas käyttö ihmetyttää. Haluaisin nähdä paremmin mitä kuvissa on! :)

2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground