JAPANI 2011. Kagoshima & Sakurajima.

20 lokakuuta 2013

Kylpyläkaupungista matka jatkui kohti Kyushun saaren kärkeä ja Kagoshimaa. Kagoshiman kupeessa sijaitsee tulivuorisaari Sakurajima, jossa minäkin vierailin turistibussin kyydissä, ainoana länsimaalaisena tai ylipäätään turistina. Opas ei puhunut sanaakaan englantia, antoi vain kansiollisen monisteita, jossa kierroksen nähtävyydet oli pääpiirteissään selitetty. 

Parikin kertaa purkautunut tulivuori oli vähän pelottava, se tuprutteli tuhkaa vähän väliä, Kagoshiman kadut olivatkin tuhkasta harmaana. Sakurajiman lisäksi visiteerasin Senganen puutarhassa, jota myös Isoteien:iksi kutsutaan. Puutarhassa oli kissoille omistettu temppeli, josta minäkin ostin tuollaisen puisen laatan. Tosin toin sen mukanani kotiin. :)

Tulen muistamaan kuitenkin Kagoshiman siitä, että heti saavuttuani kaupunkiin ja saatuani huoneen ryokanista, laskeuduin kirjaimellisesti suoraan televisio-ohjelman kuvauksiin. Ohjelmassa haastateltiin australialaismiestä, joka on jäänyt Japaniin asumaan ja hän esitteli kagoshimalaisia paikkoja. Niin vain hetken päästä minäkin oli pienen kuvausryhmän haastateltavana ja kiertämässä paikkoja. Aivan huikeaa! :)

2 kommenttia:

  1. Olipas mukava tapahtuma...olet sitten oikein Japanin tv:ssäkin esiintynyt...:)

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground