PIPARINPAISTAJAISET 2013.

10 joulukuuta 2013


Itsenäisyyspäivän tarjoilema pitkä viikonloppu sisälsi perinteisen piparinpaistopäivän. Piparinpaisto oravanpesässä alkaa aina ensin muottien kuvaamisella. :) Ensin asettelin viimeisimmät hankinnat kuvaan, isoin kissa ja alaoikealla neljällä jalalla köpöttelevä mirri ovat Etsy-ostokset, muut toin Japanista tuliaisena. 

Kissamuotit löysin Mujista, Kichijojista. Muissa Mujeissa ei muotteja näkynyt, samasta kaupasta löysin viime reissullakin kissamuottisetin. Riemu oli suurta kun paketista löytyi pörheä persialainen/eksoottinen lyhytkarva -muotti. Siitä tuli heti sekä minun että Miehen lemppari. :)


Sitten kuvaan kaikki kokoelmani kissa- ja oravamuotit. Oravia on kertynyt 14 kpl ja kissoja 39 kpl. Muutama tuplakin löytyy {ei kuvasta kylläkään} kun en ole ollut varma löytyykö kyseinen muotti jo kokoelmasta...


Käytimme jokaista muottia vähintään kerran ja persialaista loput. :) No, ei ihan mutta pitihän sitä oikeanvärisiä l. taikinan värisiä Murusia tehdä vähän runsaammin.Taikinan koostumus oli vähän löysä, joka hankaloitti leivontaa ja väänsi kissat ja oravat vähän muotopuoliksi.Piparitaikinan ohje on ala-asteen 1.-3. luokan opettajani kirjoittama ja minun silloin joskus värittämä. :) Taas on todettava, että taikina on niin paljon parempaa kuin valmiit piparit. Ja joulutortut ovat ihan ykkösiä näihin verrattuina...

{2012} {2011} {2010}
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


4 kommenttia:

 1. Kun omistaa noin monta muottia, pitää taikinaakin tehdä valtavasti...:)
  Aivan ihan tuo ohje...onneksi olet sen säästänyt...niin en nyt tarkoita että ohje on ihana, vaan tuo kirjoitus...no tajuut varmasti mitä tarkoitan...))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, tuon ohjeen taikina riitti mainiosti ja jäi ylikin. :) Resepti on huikea muisto lapsuudesta, todellakin! Onneksi äitini on säästänyt reseptin silloin aikanaan.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground