SISUSTUSHAASTE.

19 huhtikuuta 2015Sain Kirppisrakkautta-blogin Eevalta haasteen vastata viiteen sisustusaiheiseen kysymykseen. Viime viikot ja päivät sisususasiat ovatkin olleet mielessä päivittäin, nimittäin tulevan kodin sisustus. Pitäisi miettiä muuttomiehille isompien kalusteiden paikat, mutta uusi koti ei tarjoile valmiita ratkaisuja esim. alkovilla, vaan on pohjaltaan haastava.Olen myös muuton ja pakkailujen keskellä miettinyt mitä uuteen kotiin kannan ja mitkä ovat ne asiat, jotka tekevät minun kotini. Kalusteissa on sisustuksen runko. Olen myynyt ikealaisia, pitkään palvelleet PS-kaapit eteenpäin ja muuttokuormassa mukaan lähtee kierrätettyjä ja isäni tekemiä kalusteita, ainoastaan Butterfly-jakkaran, sohvan ja patjat olen hankkinut uutena. Pientavaroissa on sekä designia, kirppis- ja roskalavalöytöjä että uusia hankintoja.
Jos pitäisi nostaa eseillä asioita, jotka tekevät Oravanpesästä Oravanpesän ne olisivat punainen väri,  kierrätetyt aarteet, kissat ja oravat, koivupuiset ja valkoiset kalusteet, peltiasiat ja tekstiileissä puuvilla ja pellava materiaaleina.
 
Minulla on heikko kohta kaikkea orava- ja kissa-aiheista tavaraa kohden. Erityisesti sydämeni sykkii grafiikalle. {ihmiset, älkää ostaja julisteita, ostakaa taidetta!} Ihana tauluseinäni on siitä hyvä osoitus.a) Lempitavarasi, joista et hevillä luovu
Ah, mistäpä luopuisin? Oravoin ja kiinnyn helposti tavaroihin ja poisheittäminen tai kierrätykseen laittaminen ovat minulle vaikeita asioita. Minulla on niin paljon tavaroita ja esineitä, joilla on iso tunnearvo, esim. edesmenneeltä mammaltani saatu nojatuoli, isäni tekemät ikkunakaapit tai unelmien sohvani.b) Millaista sisustustyyliä et mielellään ottaisi kotiisi?
Minimalismi taitaisi olla aika vaikeaa toteuttaa oravointihalukkuudella ja roskalavalöytöretkeilijänä.c) Onko sisustusmakusi pysynyt pitkään samana?
Moni tavaroistani on kieränyt kodista toiseen, esim. sänkyni oli ensimmäisessä opiskelijakämpässäni ja on vanhempieni entinen. Tietty samanlainen suunta on aina ollut, viimeaikoina on vain korostunut vanhat kalusteet, kirppislöydöt ja yksiväriset tekstiilit.
d) Onko kodissasi jokin kohta, johon et ole tyytyväinen? Miksi et? 
Tässä kodissa, josta kuvat on monikin asia, johon en ole tyytyväinen. Se on persoonaton ysikytlukulainen, mutta toisaalta taas hyvin käytännöllinen. Tulen vielä ikävöimään tämän kodin parveketta, omaa saunaa, astianpesu- ja pyykinpesukoneita, niin ja sijaintia! Vuokra-asunnon pintamateriaaleihin en ole voinut vaikuttaa, saan olla tyytyväinen, että pinnat ovat neutraalit. Seuraavassa kodissa asiat ovatkin sitten toisin. Siellä tosin neliöitä on roimasti vähemmän, mutta tavaraa yhtä lailla... 

e) Sisustusasia, mistä haaveilen? 
Kaakeliuuni, pönttöuuni, kamiina tms. eläväntulen majapaikka. Ei ole tässä nykyisessä, eikä ole tulevassakaan, mutta josko joskus jossain?


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


6 kommenttia:

 1. Tykkään paljon varmasti tulevastakin Oravanpesästä. Ensi kerran, kun täällä blogissa vierailin huomioni kiinnittyi juuri tuohon oikeaan taiteeseen ja arvostan sinua paljon siinä, että olet ostanut seinillesi ihan oikeaa ihmisten tekemää taidetta. Siihen pyrin itsekin täällä meillä kotona, että on ystävien tekemää taidetta, jonkin verran omaa ja sitten aina kun on mahdollista niin vähäisten roposten siirtämistä taiteeseen, ei se lopulta niin kallista ole. Nykyinen taiteensijoittelu kotona on kesken, kun töitä on kehystettävänä ystävälläni ja niiden ympärille sitten lähdetään jotakin tauluseinää tai seiniä rakentamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taiteen hankinta kotiin on ollut pitkään pitäisi tehdä bloggaus -listalla. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ostan ennemmin edullista grafiikkaa kuin samanhintaisia julisteita. Ja sitä paitsi taidelainaamot ovat ihan huippuja paikkoja taiteen ostamiselle! Sieltä olen hommannut ihanan Katja Tukiaisen maalauksen.

   Haaveilen myös vähän isommista maalauksista seinillä, seuraavasta kodista taitaa loppua kyllä seinät näiden taulujeni kanssa. Ja juuri pakkaillessani löysin lisää itse tehtyä kellarikomerosta...

   Poista
 2. Sisustustyylisi on aivan ihana!
  Minimalistiä ei kyllä minustakaan saa. Nyt, kun tähän muutimme ajattelin, että nyt kyllä vähennän tavaraa roimalla kädellä, mutta kuinkas sitten kävikään....No, pääasiahan on, että koti on oman näköinen ja että itse viihtyy..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Jännä juttu miten monet ovat huolissaan miten mahdun tavaroideni kanssa seuraavaan kotiin. Sopu sijaa antaa! :) Itse olen huolissani miten saan sängyn "eristettyä" yksiössä omaksi sopeksi ilman alkovia...

   Poista
 3. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja haasteeseen tarttumisesta! Ihania valokuvia (taas kerran) ja kauniita huonekaluja ja esineitä olet löytänyt.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground