ALASTON ASUNTO. Muutama sananen maaleista.

12 toukokuuta 2015


Tältä asuntoni näytti, kun palasin Suomeen Madridista. Tyhjältä, valkoiselta ja valoisalta. Myös vähän ahtaalta. Isäni oli maalannut lattian toiseen kertaan ja jättänyt sen rauhassa kuivumaan. Kevätmessuilla osuin Tikkurilan osastolle ja avulias henkilö kantoi erilaisia esitteitä syliini, kun kuuli että olen tekemässä asunnossa pintaremonttia. Siinä tuli myydyksi sekä katto- seinä- että  lattiamaalit. 

Asunnon katto Haltex-levyä ja siihen valikoitui maaliksi Tikkurilan Siro Himmeä. Sen luvattiin soveltuvan lähes kaikille kattomateriaaleille. Kulahtaneen tammiparketin halusin valkoiseksi, kaapin alta paljastunut parketiton kohta sinetöi päätöksen. Lattiaan piti asentaa pieni osa uutta parkettia, hioa koko lattia ja sitten maalata se Tikkurilan Betoluxilla. Nyt liitoskohta on lähes huomaamaton, toisin kuin se olisi ollut kun vierekkäin olisi vuosina 1992 ja 2015 asennetut parketit.

Seinien maaliksi valitsin valkoistakin valkoisemman Tikkurilan Lumi -kartan aavistuksen punaiseen taittavan Morsian-sävyn. Mattapintaisessa maalissa luvataan olevan erikoispigmentti, joka tekee huoneesta valoisamman. Punertava valkoinen sopii mukavasti punasävyisten tapettien kanssa, varsinkin Silkkikukka-tapetin punervan vaalea pohjaväri on haasteellinen, se näyttää helposti vähän likaiselta.

Asunnon ulko-ovi on edelleen ihastuttavan oranssi. Not. En käsitä miksi ovi on pitänyt maalata, ulkopuolelta se on nimittäin erittäin kaunis lakattu puuovi, sellainen vanhanaikainen. Nyt mietimme miten saamme maalin poistettua, lähteekö se ja mitä siellä alla on ja milloin tämä pitäisi tehdä. Ovea kun ei voi vain ottaa pois.

Keittiön komeron ja kylpyhuoneen ovet olivat samalla ihastuttavalla oranssilla maalilla suditut. Isäni hioi ovia kevyesti ja vetäisi päälle valkoisen kerroksen, ennen kuin ehdin väliin. Olisin halunnut kokeilla minkä näköiseksi ovet tulevat, jos niistä poistaisi maalit. Silmissäni näen sellaiset ihanan kulahtaneet puupinnalle otetut ovet, joissa näkyy vähän maalikerroksia. No, se ei välttämättä olisi ollut se lopputulos, joten luultavasti ovet maalataan myöhemmin seinien valkoisella maalilla. Valkoinen pohja, pois lukien tapettiseinät. Hyvä pohja väreille, jotka tulivat sitten muuttokuorman mukana. :)

Ai että käy silmään nuo kellastuneet sähköhommelit seinillä. Pintavetoina toteutetut sähköt ovat vielä siedettävät, ajanhenkiset, mutta nuo muovikotelot. Niin ja eteisen liukuovikaapit. Huh. Yritän elää niiden kanssa tovin, tuumaillen mitäpä niille tekisi. Myös keittiön kaapit ovat suurennuslasin alla. Wengenväriset ovet ja pähkinänvärinen taso ei ole ihan sitä mitä haluaisin...

Kaikki maalit on maksettu omasta pussista.


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 8 kommenttia:

 1. Oi, vau! Hyvältä näyttää, lattia on aivan mielettämän hieno ja tapettivalinnat myös. Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään ihan hirveästi lattiasta. Se tosin on jo osoittautunut hieman haastavaksi pitää siistinä, jos sattuu olemaan vähän laiska siivoaja... :)

   Poista
 2. Hei, mahtavaa että hoksasin blogisi. Joskus jo kauan sitten tänne eksyin, enkä saanut jostain syystä tuolloin liityttyä lukijaksi joten blogisi jäi unholaan, mutta nyt taas täällä ja samantien klikkaan lukijaksi itseni.
  Täälläkin elellään pähkinän värisen tason kanssa (ja lattian!); mitä et voi peittää, korosta. Nyt huomaankin että meille on kotiutunut aika paljon inhoamaani ruskeaa vanhojen huonekalujen muodossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tervetuloa lukijaksi! :) Toivottavasti viihdyt oravanpesän parissa!

   Voi, otan osaa. Pähkinä ei oikein iske... :) Mä en käsitä miksi on pitänyt valita kahta eri väristä "puuta" pieneen keittiöön. Enkä oikein tiedä kumpi on pahempi, wenge vai pähkinä... Voisi auttaa, jos ovet maalaisi valkoisiksi tai mustiksi, mutta voiko tuollaisia "muovi"ovia maalata?

   Poista
 3. Kunhan asetut tuonne ja saat tavarasi paikoilleen, tuollaisett pikkuseikat eivät haittaa...kuten esim oranssi ovi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sen oven jo jostakin käsittämättömästä syystä jätän huomioimatta. :) Ei tule hirveästi eteisessä kuitenkaan vietettyä aikaa...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground