KEITTÖN ALLASKAAPIN SIIVOUS.

23 huhtikuuta 2017


Olen reilut puoli vuotta suunnitellut parantavani tiskipöydän alla olevan kaapin käytännöllisyyttä ja myös ulkonäköä. Suuri este on ollut Mujin saksalaisen verkkokaupan sulkeutuminen ja uudelleen avautumisen viivästys. Talvilomani aikaan olin Tukholmassa puutarhamessuilla ja olin varannut päivän myös itse Tukholmalle, sen saman surullisen terrorismipäivän.

Kävin heti aamusta Åhlensin Mujilla ja ostin suunnitelman mukaisesti kapean muovilaatikon. Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului samanlainen, mutta vähän matalampi laatikko päälle, mutta sitä ei ollut silloin saatavilla. Iltapäivällä en sitten olisikaan enää päässyt ostoksilla tai vielä pahempaa, olisin voinut olla juuri väärään aikaan Åhlensilla.


Kaapin lähtötilanne on kaamea. Tilaan on sullottu roska- ja biojäteastiat. Muutama muovikori, jossa tavaroita on sikin sokin päällekäin. Korkea tila jää hyödyntymättä, kun hyllyjä ei ole.


Kaappi tyhjänä.


Mujin laatikkoon mahtui mm. korkeammat pesuainepullot, pölyrättipakkaus, ikkunanpesulasta.


Toisen Muji-laatikon puutetta paikkaamaan tuli kätevästi suomalaisen Orthexin pinoutuvat SmartStore Compact -säilytyslaatikot*. Suurin laatikoista on kooltaan 29,5 x 19,5 x 12 cm, sinne säilöin pääsiäisenä ostamani musta-valko-harmaat hankaussienet ja puhtaana olevat pestävät tiskirätit.


Keskikoiseen laatikkoon piilotin tiskiharjan vaihtopäät, avaamattomat biojätepakkauksen ja kupariliinan.


Pienin laatikko tuli käyttöön ilman kantta, siinä on kätevästi käen ulottuvilla useammin tarvittava avattu biojätepussirulla.


Tyylikäs kokonaisuus. Isoimman laatikon kannen päälle sopivat pienemmät laatikot, kaksi pientä mahtuisi rinnakkain, jos olivat toisin päin kuin kuvassa oleva yksilö. Jätin pikkulaatikon toistaiseksi muuta käyttöä varten.


Eikö olekin siistin näköinen kaappi verrattuna lähtötilanteeseen? Laatikot helpottavat käyttöä, tilan korkeuden sai paremmin hyödynnettyä ja ulkoasu on huomattavasti rauhallisempi ja miellyttävämpi kun kaikki kirjavat esineet ovat piilossa, mutta helposti otettavissa käyttöön.


*Blogiyhteistyö. Orthex SmartStore Compact -laatikkosarja saatu bloggausta vastaan.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö! Itsekin tajusin näistä kuvista, mikä sekasotku kaappi on aiemmin ollut. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Eikä vain näytä, vaan on sitä myös käytännössä.

   Poista
 3. Onpa toimivan näköinen systeemi!
  Onneksi olit juuri oikeaan aikaan ostoksilla, ikimuistoinen laatikko.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground