PRE-PÄÄSIÄINEN.

08 huhtikuuta 2019


Blogiyhteistyö: Huiskula

Aloitin pääsiäisen vieton jo hyvissä ajoin, sillä en ole juhlistamassa sitä tänä vuonna kotosalla. Pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti suklaamunat ja narsissit. Muutaman töistä saadun suklaamunan olen jo nautiskellut ja nyt oli narskujen aika. Olen kevään mittaan pantannut narsissien hankkimista, sillä miellän ne niin vahvasti pääsiäiseen. Alkukeväästä olikin helmililjojen ja pikarililjojen aikaa.


Laitoin kotini "sesonkikukka-alueelle" metallisiin kulhoihin asetelmaksi neljää erilaista narsissia*, valkoiset 'Geneve' ja 'Snowboard' sekä keltainen kerrottu 'Gold Medal' ja kelta-valkoinen 'Westward'. Niiden kaverina on keltaisia hyasinttejä* ja toiseen astiaan lisäsin myös valkoisia krookuksia*.Rehellisyyden nimissä en osaa sanoa mikä ero Geneve- ja Snowboard-lajikkeissa on. Olen tutkinut niitä ja verrannut internetin kuviin, hiuksenhieno ero terälehtien muodossa on ehkä löydettävissä. Toisen torvi saattaa olla lisäksi nuppuisempana hieman keltainen.Nämä kerrotut ovat suosikkejani. Ihanat röyhölemekot.


Hyasintit vähän jännittävät. Olen tuoksuherkkä ja yleisesti hyasinttien tuoksu on minulle liikaa. Minulla oli suunnitelma näiden varalle, mutta kolme hyasinttia ei tarkoittanutkaan kolmea yksittäistä sipulia kuten jouluna, vaan kolmen sipulin kimppaa. Tuoksuturvallinen suunnitelmani sopi vain yhdelle tälläiselle muhkealle versiolle tai kolmelle yksittäiselle. Palaan siihen kun hyasintit ovat kukassa. Suunnitelma B on viedä kasvit mökille, jos tuoksu yltyy pienessä kodissani liian voimakkaaksi.


Hajoitin yhden hyasintin pienempiin osiin ja laitoin kaksi sipulia Kierrätyskeskukselta ostamaani astiaan. Vahva veikkaukseni on, että astia on Kaj Francin Purtilo, väri ja mitat ainakin täsmäävät. Purkin pinnassa on pieniä, ilmeisesti maalitahroja, jotka eivät lähteneet pesussa pois. Pitää kokeilla kynsilakanpoistoainetta tai tärpättiä. Purtilo {tai sen kopio} kustansi 1,80 euroa.


*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground