APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 4. Japanismin parhaat.

14 syyskuuta 2019


Kesällä kävi hyvä tuuri kun löysin työpaikan saa ottaa -hyllystä Erin Niimi Longhurstin kirjan Japanismin parhaat - Hyvän elämän ohjeita ikigaista wabi-sabiin, ikebanaan ja metsäkylpyihin. Nappasin kirjen tietenkin heti mukaan ja tanssahdin pari askelta ilosta. Kirja sopi juuri lukemieni Japani-aiheisten kirjojen perään. Oli mahtavaa uppoutua vielä yhteen wabi ja sabi -teemaiseen kirjaan.

Kirjan kirjoittaja Erin Niimi Longhurst on äitinsä puolelta puoliksi japanilainen ja on sukunsa myötä viettänyt aikaa Japanissa ja elänyt japanilaisen kulttuurin ja elämäntavan piirissä jo syntymästään asti. Länsimaista näkökulmaa hän on saanut englantilaisen isänsä puolelta ja asuessaan sekä New Yorkissa ja Lontoossa. Hieman uskottavuus kirjoittaa elämäntaito-opas kärsi, kun tsekkasin kirjoittajan Instagram-tilin ja havaitsin hänen olleen kirjaa kirjoittaessa 26-vuotias. hmmm.

Japanismin parhaat -kirja on inspiroiva opas japanilaiseen elämänfilosofiaan. Se ammentaa oppeja japanilaisten vuosisatoja vanhoista perinteistä, filosofioista ja taidemuodoista saavuttaa onnellisempi ja parempi elämä.
Kirja perehdyttää mm. kalliagrafiaan, teeseremoniaan, shinrin-yokuun eli metsäkylpyihin, itsensä kehittämisen prosessiin eli kaizeniin ja elämäntarkoituksen filosofiaan, ikigaihin. Kirjan sivuilta selviää myös, kuinka mindfulnessia voi harjoittaa nykypäivän kaaoksessa, mitä on shinrinyoku eli metsäkylvyt ja miten mieli voi hyötyä kalligrafian ja ikebanan eli kukkien asettelun harjoittamisesta. Opuksesta löytyy käytännön vinkkejä kuten reseptejä.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

 1. Pyörittelin tätä kirjaa kerran kädessäni kirjakaupassa. Se vaikutti jo takakannen perustella mielenkiintoiselta.
  Tämä arviointisi saa kyllä mut etsimään tuon kirjan käsiini ja lukemaan sen.
  Olen myös näihin Japani-aiheisiin kirjoihin kallellaan, niin kuin varmaan tiedätkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tule yllätyksenä! ;) Ihanaa, kun on viime aikoina löytynyt mahtavia Japani-aiheisia kirjoja luettavaksi. Niitä on aina niin sykähdyttävää lukea.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground