HABITARE 2019.

16 syyskuuta 2019


Blogiyhteistyö: Messukeskus

Viime viikolla Helsingin Messukeskuksessa oli Habitare-messut. Kävin siellä heti keskiviikkoaamuna, pääsin osallistumaan kivaan bloggaaja-aamiaiseen ja olin ensimmäisten joukossa kiertelemässä vasta heräilevää messualuetta. Ehdin kiertää aamupäivän ajan osastoja ennen kuin kiirehdin töihin palaveriin. Viime viikolla oli aikamoiset hulinat, enkä ehtinyt toiselle messukierrokselle, vaikka alustavasti niin kovasti suunnittelin.


Aloitin kierroksen trendinäyttely Signalsista. Aina yhtä mielenkiintoinen. Viisi ylintä kuvaa on alueelta. Ekan kuvan taulu on ihana, harmittaa etten tajunnut tsekata, kuka on sen tehnyt.Huomasin kiinnittäväni messuilla huomion kasveihin, keramiikkaan ja tekstiileihin. Yllä olevat Udumbara ruukut on tehty käsin Helsingissä. Tykkään! Varsinkin nuo uudet kerrokselliset, ruukkuveistokset ovat upeita.


Kylpyammeen ympärille oli kerätty hieno kokonaisuus anopinkielen lehtiä. Kiva idea.


Kuivakukkia ja -kasveja oli todella monella osastolla. Se on selkeä trendi. Tämä osasto kuului Miikolle.Yllä olevat kaksi kuivakukka-asetelmaa ovat molemmat LuKLabelin osastolta.


Hauskat keramiikat olivat ööö joku ulkomaisen tahon kanssa tehty yhteistyö tai jotain sinnepäin. Hitsi, kun ei jäänyt mieleen enkä ottanut esitettä matkaan.


Protoshop esitteli nuorta osaamista, jotka ovat vielä protovaiheessa eikä vielä tuotannossa. Kaunis keramiikkakokonaisuus oli Laura Itkosen käsialaa.Oih, niin hienoja ja niin ajanhenkisiä pääruukkuja ja -kynttiläjalkoja. Tuollaisen kissaversion haluaisin.


Japanilainen designtalo Minä Perhonen oli ensi kertaa messuilla. Fanitan brändiä, vaikka suurin osa tuotteista onkin kukkaroni ulottumattomissa. Kävin keväällä Kiotossa Minä Perhosen putiikeissa ja sydän kirvellen jätin yhden aivan ihanan mekon kauppaan, kun reissubudjetti ei millään taipunut ostoksiin. Olen tavannut brändin suunnittelija Akira Minagawan kolme vuotta sitten Artekissa.

Mahtavan kreisi tyyny. Toivottavasti Minä Perhonen tulee Suomeen Mujin vanavedessä.


Johanna Gullichsen esitteli uuden Tatami-maton, joka oli saannut inspiraation - tietenkin japanilaisesta tatamimatosta.


Lapuan Kankureitten osastolla oli paljon kivoja uutuuksia, mutta itse tykkäsin eniten Matti Pikkujämsän suunnittelemasta Metsikkö-kuosista. Metsiköstä löytyy orava!


Messujen värisävyt olivat hyvin neutraalit ja maanläheiset, poikkeuksena oli Vallilan osasto. Tykäistyin kovasti tuohon keskimmäiseen tyynyyn. Näissä oli mielestäni kovasti Svensk Tenn -henkeä.


Vallilan osastolta löytyi myös komea kissatyyny. Kuosissa on useampia erilaisia kissoja ja sitä oli ainakin pussilakanana saatavilla sisustustyynynpäällisen lisäksi.


Nämä ihan huikean hienot kissaruukut ovat Petra Innasen käsialaa. Joudun ehkä kopiomaan idean, yhtä hienoon lopputulokseen en tohdi kuvitella pääseväni.

Yhdestä Habitaren kiinnostavimmasta osastosta ja tuotteista tulee oma postaus, sen verran innoissani olen.

*Messulippu saatu blogiyhteistyönä Messukeskukselta.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja tunnelmat!
  Ja kiitos kivasta seurasta messuilla! Pidetään peukkuja, että minä perhonen tulisi tosiaan Suomeen Mujin vanavedessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos ihanasta messuseurasta! Sähän voi lähetellä sille Minä Perhosen sedälle palautesähköpostia ja vaatia avaamaan liikeen Suomeen! D

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja hyvät poiminnat tarjonnasta!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground