VIIMEAIKAISIA KIRPPISLÖYTÖJÄ.

08 syyskuuta 2019


Pitkästä aikaa kirppislöytöpostaus. Olen tehnyt muutamia niin hykerryttäviä löytöjä, että pakko esitellä niitä ihan blogissa asti. :) 

Ensimmäisenä todella hyväkuntoinen Finel-purkki. Ajattelin etten ikinä löydä kuviollista emalipurkkia mistään, enkä varsinkaan kohtuullisen hintaan. Purkki tuli vastaan Oulunkylän Kierrätyskeskuksessa ja mielestäni ihan kohtuuhintaan - maksoin siitä 22,50. Ennestään minulla on punainen ja keltainen purkki, säilön niissä karkkia. Keltaisessa suklaata ja punaisessa irtokarkkeja, siis silloin kun niitä taloudesta löytyy. Jostain syystä purkit ovat useimmiten tyhjinä.

Emalipurkin vieressä oleva Arabian teepurkkikaan ei ole tainnut ennen vilahtaa täällä, se on tosin vanhempi löytö.


Toisena esittelyssä Nanny Stillin Grappo-sarjan sokerikko ja kermakko. Olen pitkään etsinyt näitä täydentämään Grappo-kokoelmaani ja nyt vihdoin tärppäsi. Nämäkin löytyivät Oulunkylän Kierrätyskeskuksesta. Ne maksoivat yhteensä 16,20. Hassu hinta johtuu saamastani kantisalennuksesta.


Samalla kertaa Grappo-osien kanssa löytyi myös tämä ihana puutarhuriorava. Bongasin Grappot heti vitriinistä ja kuitenkin kiersin pienen kiertsärin nopeasti sydän pamppaillen ettei kukaan vaan vie löyttöjä nenäni edestä. Palasin kierroksen jälkeen uudestaan vitriinille ja huomasin tämän kulhon. 

Tiesin, että kulho on pakko saada, vaikka hinta olikin vähän kipurajoilla - maksoin siitä 36 euroa. En ole ikinä ennen nähnyt edes kuvisssa tälläistä kulhoa, saman sarjan syvän lautasen olen löytänyt joskus aikaisemmin Kyläsaaren Kierrätyskeskuksesta muutamalla eurolla. Siinä kuva on hieman haalistunut. Kulho on Raija Uosikkisen Arabialle suunnittelema Hupi-lastenastiaston osa.


Päivyrikissa on vanhempi löytö Kyläsaaren Kierrätyskeskukselta. Olen nähnyt samanlaisen punaisena Metka Kirpputorilla, kirppiksen kassalla ja siitä lähtien olen haaveillut omasta kisusta. Olin tyytyväinen löytööni, vaikka ruskea ei lemppariväri olekaan. Päinvastoin.


Päivyrin kaveriksi löytyi samasta paikasta mahtava japanilaista tekoa oleva metallinen lämpömittarikissa. Ihan paras. Punainen kissa ei ole mikään pikkuinen, vaan mittaa on 34 senttiä. Muistelen maksaneeni tästä muutamn euron.


Kuvausassistentti tarkastamassa kuvattavia.


Viimeisenä pitkään etsimäni rottinkinen jakkara. Olen vuosia jahdannut kirppiksiltä tälläistä kukkajakkaraksi, mutta joskus päätin etten maksa kuin vitosen. Ja olen päätöksessä pysynyt. Rottinkijakkaroiden tultua suureen muotiin muutama vuosi sitten niiden hinta pompsahti huomattavasti vitostani korkeammaksi. Suosion takia niitä ei ole juurikaan näkynyt kirppiksillä. Tällä kertaa kävi tuuri - tämä löytyi Kyläsaaren Kierrätyskeskuksesta 4,50 eurolla. Siis alle kipurajani, vihdoinkin!

Löydöt ovat keskittyneet kahteen läheisempään Kierrätyskeskukseen. Kyläsaari on juhannusviikosta asti ollut työmatkani varrella. Arvatkaa vain kuinka helppoa on käydä ihan vain nopeasti pistäytymässä kotimatkalla. Oulunkylään eksyn, kun päätän tehdä kauppareissun yhteydessä vähän pidemmän kävelyretken. Ogelin kauppakeskuksen Kierrätyskeskuksen jälkeen suunnistan Käpylän aseman kupeessa olevaan K-Supermarket Mustapekkaan ostoksille. Hyötyliikuntaa parhaasta päästä.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Jälleen upeat löydöt! Tuntuu, että emalin hinta alkaa olla halvempaa, mutta rottinki jatkaa pilvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikuttaa siltä, että emalin suosio on vähän laskenut ja se myös näkyy hinnoissa. En itsekään enää jaksa innostua ”perus-Finelistä”, vaan edullisista herkuista.

   Poista
 2. Sulla on kyllä paras kirppisvainu, mitä tiedän kellään olevan!
  Ihan mahtavia löytöjä taas kerran.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo eka kulho!
  Pitikin kysyä, että pysyykö sinulla karkit kirpoissa....meillä ei pysy. En vielä ole kelsinyt mikä vika purkeissa on, kun karkitkaan ei siinä viihdy..:D

  VastaaPoista
 4. Eikö ookkin! Joku omintuinen hylkimisjuttu taitaa noissa karkkipurkeissa olla... ;D

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground