KUULUMISIA.

08 joulukuuta 2019


Marraskuu hujahti nopeasti ohi. Kaksi ensimmäistä viikkoa olin sairaslomalla ja kaksi jälkimmäistä töissä. Paluu töihin seitsemän viikon sairaloman jälkeen tuntui kummalliselta. Paljon oli poissaollessani ehtinyt tapahtua asioita, mutta kuitenkin kaikki oli ennallaan. Joulutohina päällä.


Leikattu polvi on parempi koko ajan, mutta sitä särkee ajoittain, varsinkin nyt töihinpaluun jälkeen. Kävely on edelleen opettelua ja siihen pitää keskittyä. Olen saanut ohjeet kuntoutukseen fysioterapeutilla ja vaikka kuinka inhoan jumppaa ja kuntosaleja, aioin tehdä kaikkeni, että polvi kuntoutuu ennalleen. Nämä kuluneet yhdeksän viikkoa ovat olleet opettavaiset, miten paljon vaikuttaa elämään, kun jalka ei toimi normaalisti. 


Viime viikolla fysioterapeuttini kertoi polvivammani olevan hankalimmasta päästä. Jos kuntoutuminen sujuu hyvin, polvi on kunnossa ensi vuoden loppuun mennessä. Todennäköisesti vasta 2021 alkuvuodesta. Kääk. Ei siis ihme, että toipuminen on kestänyt ja kestää edelleen. 


Kävelen edelleen ulkona kyynärsauvojen kanssa, sillä pelkään liukastumista ja kaatumista. Kyynärsauvat antavat myös henkistä tukea ja istumapaikan bussista helpommalla. Ne antavat syyn, että liikun hitaasti, kävely on kummallista ja etten saa taivutettua polvea bussissa. Ne myös hankaloittavat asiointia kaupan kassalla, kaatuvat aina ja ovat kylmät pakkasella.


Polviongelman vuoksi kaikki kotoa poistumiset ovat hitaita, harkittuja ja harvinaisia. Kävely kestää ikuisuuden. Ei huvita kävellä yhtään turhaan, käytän paljon aikaa selvittääkseni lyhimmät reitit ja parhaat kulkuneuvojen vaihdot. Normaalisti lyhyt poikkeama tai pikainen käynti vaatii aikaa ja vaivaa. Kauppaan ei tule lähdettyä ilman pitkää listaa, mutta silti niin että kaikki ostokset mahtuvat reppuun ja pitkäsankaiseen ostoskassiin, jonka saa kannettua repun tapaan. Onneksi nykyään voi myös tilata ruokaostokset kotiin, ihanan helppoa ja kätevää. Iltakävelyitä on ikävä.


Silti juuri nyt on monta asiaa hyvin. Kivoja juttuja on tapahtunut. Seitsemän viikon sairasloman käänsin seitsemän viikon syyslomaksi. Luin paljon, kävin kaikki viime kevään Japani-kuvat läpi, siivosin vaatekaapit, rapsuttelin kissaa, hoivasin huonekasveja, olin jouten. Oli ihanan rentoa, vaikka toki oli ja on kurjaa, että polvi on epäkunnossa.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. No, on sulla ollut erilainen syksy.
  Ihana, että olet osannut ottaa ajan myös positiivisesti ja hyödyllisesti.
  Tsemppiä edelleen toipumiseen! <3
  Ihanan inspiroivat kuvat muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Kyllä, on kyllä ollut hyvin opettavainen syksy.

   Poista
 2. Kaikesta huolimatta, erittäin kiva ja inspiroiva postaus. Ihanat kissakuvat ja huonekasvit laitettu kauniisti esille.
  Tsemppiä poleven kuntoutukseen....

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground