KISSAKOTIIN SOPIVIA KASVEJA.

17 lokakuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

Kissanpennun tulo taloon toi hieman mietittävää kasvien suhteen. Siiri ei tuntenut kiinnostusta viherkasveihin eikä koskaan syönyt tai edes tassuttanut kasveja, nyt kun kotiin saapui pieni kissanpentu oli tilanne aivan toinen. Mison kasvattaja varoitteli pennun syövän kaiken mitä eteen tulee ja varotoimenpiteenä siirtelinkin kasveja pennun ulottumattomiin.


Kasvit, jotka jäivät pennun ulottuville tarkistin vaarattomiksi. Sellaisia ovat mm. maijat (Calathea), nukkumatit (Maranta) ja nukkuleenat (Stromanthe), tuonenkielo (Aspidistra elatior), muorinkukat (Peperomia), begoniat (Begonia) ja ilmakasvit (Tillandsia).Isomaija*, raitamatti* ja silkkimaija* | Calathea medallion, Ctenanthe ja Calathea orbifolia. Myös orkideat, pullojukat ja rönsyliljat soveltuvat kissakotiin, samoin kuin kiinanruusu ja mehitähdet.
=^.^= HUOM! nykytiedon mukaan rönsyliljat rönsyliljat eivät ole vaarattomia kissoille! =^.^=


Isomaija | Calathea medallion
Maijojen lehtimuodoissa riittää ihasteltavaa, isomaijan* lehdet ovat hauskasti alapuolelta tumman purppuraiset.

Miso on nyt noin seitsemän kuukautta ja enää kaikkea ei tarvitse maistaa, mutta kissa kyllä mielellään kokeilee tassulla kasveja. Olen silti pitänyt myrkyllisemmät kasvit poissa sen ulottuvilta.

Yksi lempilajeistani - posliinikukat (Hoya) ovat onneksi myös myrkyttömiä. Niiden etu on myös, se että ne soveltuvat hyvin amppeleihin, jolloin ovat uteliaan kissan ulottumattomissa eivätkä myöskään vie tilaa tasoilta tai ole pudotettavissa. Posliinikukka 'Crimson Queen'* pääsi amppeliin ikkunan läheisyyteen, eikä sen kasvusto vielä ole venynyt niin pitkälle alas, että se kiinnostaisi leikkisää kissaa, jonka mielestä kaikki roikkuvat ovat kissanleluja.Myös monimuotoinen villakkojen (Senecio) kasvisuku on sopiva kissakotiin. Hernevillakon* (Senecio herreanus) pitkät nauhamaiset kasvustot houkuttelevat helposti uteliasta kissaa, mutta toistaiseksi Miso ei ole kiipeillyt kaappien päällä, joten josko kasvi saisi olla rauhassa. Ellei, on sille jo katsottuna toinen paikka korkealta keittiön hyllyltä.

*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää: Bloglovin' | Blogipolku | Instagram | Pinterest

6 kommenttia:

 1. Kissoissa on vissiin isoja eroja tässäkin suhteessa. Meillä yksikään kissa ei ole syönyt kasveja, paitsi Muru sellaista yhtä heinämäistä aina kevättalvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti. Siirikään ei ikinä syönyt mitään. Miso lähinnä kokeilee tassulla, mutta en vielä ihan luota siihen etteikö myös vähän maistelisi.

   Poista
 2. Että tuo Miso on niiiin söpö <3

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut, että rönsylilja ei ole kissoille vaaraton. Ennenhän näin luultiin, mutta nykytiedon mukaan se luokitellaan ärsyttäviin kasveihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Itsekin olen lukenut uudesta tiedosta, mutta olin unohtanut, että mainitsin rönsyliljan tässä blogauksessa. Kiitos, kun huomautit asiasta!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground