MALLINUKKE.

09 tammikuuta 2022

Oravanpesä mallinukke sovitusnukke
Olen pitkään, varmaan parikymmentä vuotta, haaveillut omistavani jonain päivänä vanhan kauniin mallinuken. En ole raaskinut ostaa, kun olen joskus harvoin kirppiksellä nähnyt, joten olen tyytynyt ihailemaan niitä vain kuvissa ja joissa pikkuputiikeissa.

Oravanpesä mallinukke sovitusnukke yukata japanilainen vaate

Joulua ennen tein etätöitä kotona ja lounastauolla kävin postilaatikolla talomme kulmalla ja kas, siellä nökötti vanha mallinukke. Nappasin daamin kainaloon ja kipitin lujaa kotiin aarteeni kanssa.

Oravanpesä mallinukke sovitusnukke yukata japanilainen vaate
Vaati pieniä järjestelyitä, että mallinukke tai onko tuo paremminkin sovitusnukke, sai sopivan paikan itselleen. Tuossa nurkassa oli aiemmin Aallon baarijakkara, roskislöytö sekin. Siirsin jakkaran keskelle huonetta ja Miso otti heti siitä paikan itselleen. Korkealta jakkaralta näkyy kauas ja joka asunnon suuntaan. Mallinukke taas sopii nurkkaan, valkoinen kaappi on vaatekaappini ja kohta keveni muutoksen myötä.

Oravanpesä mallinukke sovitusnukke yukata japanilainen vaate
Puin "nakun" daamin päälle Yasuragin japanilaisesta kylpylästä saamani yukatan. Kaapin ovessa roikkuu Kiotosta ostamani yukata. Tykkään, että kauniit vaatteet ovat näkösällä ja voin ihailla niitä tuon tuostakin. Se jos mikä "sparks joy".

Oravanpesä mallinukke sovitusnukke yukata japanilainen vaate

En voi uskoa tuuriani, miten mallinukke olikin jätetty talonnurkalle juuri silloin kun olin hakemassa postia? Kuka sen oli siihen jättänyt? Ei sen väliä, mutta uskomatonta, että haaveilemani asia tuotiin lähes kotiovelle löydettäväksi.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Ihan selvästi mallinukke oli kuullut toiveesi ja saapui näin luoksesi.

  VastaaPoista
 2. Olenpa kerran ostanut sovitusnuken kirpparilta ja autottomana kuljettanut sen bussilla kotiin. Kuljettaja tiedusteli, haluanko ostaa lippua myös seuralaiselle... =) Daami jököttää edelleen olohuoneemme nurkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina! <3 Noissa sovitus/mallinukeissa on kyllä jotain erityisen viehättävää.

   Poista
 3. Oih, onpa hyvä löytö! Mulla on kans sovitusnukke ja se on puettu alushameeseen ja liiviin ja sen kaulassa on kaikki riipukset.

  Mulla on myös ollut aika läjä vanhoja, noin 70-luvulta, mallinukkeja myynnissä. Enää on myytävistä jäljellä yhdet jalat (joista joku vois askarrella vaikka pöydänjalat) ja pino käsiä. Muutaman torson pidän koristeena yhä.

  Tämmöset vinkeet huonekalut ja koristeet on kodin suola! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, vähän oudot jutut ovat kyllä ihan parasta sisustuksessa. :) Kierrätyskeskuksen roskiksessa oli läjä sellaisia muovisia mallinukkeja, olisi tehnyt mieli pelastaa ne (olisi pitänyt), mutta sinne jäivät. Vähän surullista ettei niitä ollut laitettu myyntiin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground